- En fornuftig avgjørelse

Tony Barrett i The Times hadde tidligere i dag en webchat, hvor mye dreide seg om Liverpool og klubbens ansettelse av Brendan Rodgers som klubbens nye manager. Også om spillere og transfers.

Dette er noe av hva Barrett svarte på forskjellig emner:

Om sportsdirektør/fotballdirektør:
- Jeg vil bli overrasket om Liverpool nå ansetter en fotballdirektør eller sportsdirektør. Det har vært mye snakk om titler og hva klubben skulle ansette, men dette var noe som kom fra klubben selv. Louis van Gaal virket å være den man hadde sett seg ut, og Liverpool hadde møte med ham, men ansettelsen av Rodgers synes å ha kullkastet de planene. Txiki Begiristein ble diskutert av Liverpools eiere tidlig i prosessen, men han ble aldri kontaktet.

Om ansettelsen av Brendan Rodgers:
- Jeg synes det virker som en fornuftig avgjørelse. I motsetning til Roy Hodgson er hans filosofi bygget rundt en absolutt tro på at man skal holde ballen i laget og det passer inn med måten Liverpool alltid bør spille fotball på. Det er også et realistisk valg. Det er et faktum at Liverpool ikke greide å tiltrekke seg noen fra den ypperste eliten av dagens managere. Rodgers var eiernes førstevalg av de som var villig til å komme til Liverpool.
- (i forhold til at Rafa Benitez aldri var aktuell) Jeg tror bare at FSG hadde bestemt seg for at nå var tiden inne for å gå for hva de selv sto for og ønsket. Det var mot deres opplegg da de ansatte Dalglish, og de ønsket ikke å gjøre noe tilsvarende en gang til.
- Nå tror jeg ikke eierne vil ha noe annet valg enn å gi manageren tid. Å ha sparket to stykker på mindre enn 18 måneder er en ting, men de har ikke råd til å gjøre det med en tredje før folk begynner å sette spørsmålstegn ved om de virkelig har en strategi eller en visjon.

Om spillere:
- Pepe Reina vil utvilsomt ønske tilbake keepertrener Xavi Valero som han har arbeidet sammen med i LFC tidligere. Liverpool henvendte seg til Valero for en måneds tid siden, men mye har naturligvis forandret seg siden da. Det gjenstår å se om man nå vil følge opp dette. Reina vil være den første til å innrømme at han var under pari forrige sesong og Liverpool trenger ham på sitt beste, slik at vil være sunn fornuft i å få tak i Valero.
- Andy Carroll slet med å tilpasse seg spillestilen til Liverpool helt fra han kom, men synes å ta bedre tak i det mot slutten av denne sesongen. Jeg forventer at Rodgers vil gi ham sjansen til å fungere i et spill med mye ballinnehav, og så vil det være opp til Carroll selv.
- Mer enn noen annen vil jeg tro at Lucas kommer til å passe inn i den taktiske filosofien til Rodgers. Husker en da han ble utskjelt for å spille alle disse pasningene på fem meter bakover eller sideveis? Vel, han vil nå oppdage at en slik tilnærming til spillet er hva som gjelder.

Transfermarkedet:
- Liverpools største svakhet i transfermarkedet er at de ikke er i stand til å konkurrere om toppspillerne. Det var for eksempel ingen sjanse til å hente Eden Hazard, selv om de skulle hatt råd til ham. De må sette standarden lavere og det betyr at speidingen må bli bedre. Jeg vil bli overrasket om det nok en sommer vil bli satset på engelske spillere.
- Jeg tror ikke det vil bli mange spillere som forsvinner fra klubben. En og annen kanskje, men jeg vil anta at Brendan Rodgers først ønsker å få sjansen til å arbeide med spillerne før han tar sine avgjørelser.
- Jeg vil anta at Rodgers ikke hadde akseptert jobben dersom han ikke ble lovet penger til forsterkninger. Hvor mye gjenstår å se, men hvis det blir i størrelsesorden £25-30M i tillegg til hva han får inn på salg, da synes jeg ikke noen har grunn til å klage.

Om stadionsponsor:
- Jeg har hørt ryktene om at det vil bli Air China, men har blitt fortalt at det ikke er sant.