- En mulighet for de unge spillerne

Brendan Rodgers har planer om å benytte noen av de unge spillerne i troppen mot Hearts. Antyder spilletid for Raheem Sterling og Jack Robinson.

Liverpool har tatt med en tropp på 19 spillere til møtet med Hearts på Tynecastle i morgen. Se bilder fra treningen på Liverpoolfc.com. Jose Enrique er ute med kneskade, og Jack Robinson vil trolig ta hans plass på venstrebacken.
- Dette blir en mulighet for meg å se de unge spillere, sa Brendan Rodgers på sin pressekonferanse i Edinburgh.

- Raheem Sterling har kommet inn og gjort det meget, meget bra i løpet av pre-season. Jack har hatt begrenset med spilletid, men dette er en mulighet for ham.

Liverpool trente onsdag kveld i Edinburgh uten Steven Gerrard, Luis Suarez, Glen Johnson og Martin Skrtel. Kvartetten er igjen hjemme på Merseyside.
- Vi har en meget liten tropp, så jeg må forsøke å beskytte noen av spillerne. De spilte over en halvtime med 10 spillere på lørdag, og vi har en meget stor kamp til helgen, men jeg stoler på spillerne mine. Uansett hvilket lag vi stiller med, vil vi gå for å vinne kampen.

- Vår hovedmålsetting er ligaen, det er det ingen tvil. Men når du jobber i Liverpool, både som spiller og manager, er hver kamp viktig. Vi ønsker å gjøre det bra. Målet med de neste to kampene er å komme oss videre til gruppespillet.

Rodgers avviser at han tar lett på Hearts.
- Ikke i det hele tatt. Vi hadde en vanskelig bortekamp i Gomel. Heldigvis vant vi 1-0. Hearts blir en meget, meget vanskelig kamp for oss.  

- Vi ønsker å gjøre det bra, men denne turneringen er også en mulighet for meg å se yngre spillere sammen med noen erfarne. Det er en ung spillergruppe, men jeg har noen erfarne spillere, landslagskapteiner og Champions League-vinnere – det vil fortsatt være et sterkt lag.

Brendan Rodgers bekrefter at han håper å ha Jose Enrique tilbake til møtet med Manchester City på søndag.
- Han har vært til skanning et par ganger, men de viste ikke særlig mye. Han har imidlertid fortsatt smerter. Den seneste dagen eller to har han blitt dramatisk bedre. Ikke nok til å bli involvert på torsdag, men vi håper at han vil være skadefri og tilgjengelig til helgen.

Hearts tapte 0-5 hjemme mot Tottenham i Europa League forrige sesong. Han tror skottene har lært av den kampen.
- Hearts vil ha blitt bedre av den erfaringen. Tynecastle er en flott, intim liten bane. Supporterne vil støtte laget sitt.

- De har et par unge kantspillere. En av dem så jeg da jeg var i Swansea i  fjor.  Jeg vet de er talentfulle. John Sutton har jeg sett siden han var en ung spiller i Tottenham. Han har kommet opp og fått en god karriere.

- Det er viktig for oss å kontrollere og dominere med ballen og stilne publikum. Det er noe jeg har lagt merke til i min korte tid her: Spillerne er allergiske mot selvtilfredshet. Det er fokus hver dag, konsentrasjonen er meget god.

Liverpool åpnet ligasesongen med 0-3-tap mot West Bromwich på lørdag.
- Vi har selvsagt skuffet da, men jeg sa til dem at vi kunne leve den dagen om igjen tusenvis av ganger, men det ville trolig ikke blitt verre enn dette. Alt gikk mot oss. Vi spilte faktisk ganske bra i 1.omgang. Kampen kunne ha vært avgjort.  Zoltan Gera scoret sitt første mål på to år med et herlig treff. I det vi ble redusert til ti spillere, ble det meget vanskelig. Vi jaget kampen og organiseringen vår var ikke så god som den vil bli i de kommende månedene.

- Men vi har en meget ærlig spillergruppe. De trenger ikke å bli fortalt det. Jeg lærte noe om kampen som var viktig.