- Et mirakel om jeg blir ligamester

Steven Gerrard avslører i sin nye bok «My Liverpool Story» at han vil betrakte det som et mirakel om han blir ligamester med Liverpool før han legger fotballskoene på hylla.

- Det vil være et mirakel om jeg nå klarer å realisere drømmen om å vinne ligatittelen med Liverpool. Det sier jeg på bakgrunn av min alder og hvor vi har endt i ligaen de par siste sesongene. Og også situasjonen vi befinner oss i sammenlignet med våre rivaler. Det er ikke bare Manchester United og Arsenal lenger, men også Manchester City, Chelsea og Tottenham. Newcastle har også kommet sterkt. Premier League har blitt mye vanskeligere å vinne for alle.

- Vi ble nummer åtte i fjor. Dersom denne sesongen går bra, og vi har hellet med oss, kan vi forbedre den sluttplasseringen. Vi har en 50/50 sjanse for å komme blant topp fire. Da er jeg realistisk. Det er mulig.

- Men selv om vi sniker oss inn blant topp fire, vil jeg være 33 år gammel når sesongen er over. Så det er grunnen til at det vil være et mirakel om jeg vinner ligaen før jeg legger skoene på hylla. Men jeg vil stå på videre, og så får vi se hva som skjer.

- Jeg har aldri følt meg så komfortabel etter et tap for Manchester United som jeg følte meg forrige helg. Det på grunn av måten vi spilte på, reflekterer Gerrard overfor The Sunday Times.

Han avslører samtidig at karrieren kunne ha vært over allerede for ett år siden.

- Jeg tror ikke folk skjønner hvor nær jeg var å ikke komme i spill igjen. Jeg setter stor pris på alt jeg oppnår i hver eneste kamp nå. Jeg tenker bare ett år tilbake.

Kvelden før bortekampen mot West Bromwich i fjor fikk Gerrard en kraftig bekymringsmelding av Liverpools klubblege Zaf Iqbal.

- Jeg tenkte at litt is og medisiner ville få ankelen min ned til normal størrelse, slik at jeg kunne få på meg fotballskoen og spille kampen. Jeg var forberedt på å ta en smertestillende tablett og spille kampen. Men legen var bekymret over fargen og størrelsen på foten min, og tok veske fra den som han fikk testet. Det viste seg å være en alvorlig infeksjon i foten.

Iqbal beordret Gerrard til å dra hjem til Liverpool umiddelbart. To timer senere ble han hasteoperert, for å tappe veske fra ankelen.

- Dersom jeg ikke hadde fått tappet ut den vesken og rensket opp ankelen innen 24 timer ville jeg fått ødelagt leddbåndene i ankelen. Bakteriene ville rett og slett ha spist de opp. Jeg ville trolig aldri kunne ha spilt fotball igjen. Ikke engang trent. Jeg tenkte da operasjonen startet at dette kunne være slutten på min karriere.

To dager senere var en Gerrard på krykker med på fødselen av hans tredje datter.

- Jeg kunne ikke bidra med noe. Jeg hoppet rundt på ett bein og bet tennene sammen. Det var ikke riktig tidspunkt til å klage over mine egne smerter til min kone. Men smertene i ankelen var enorme.

- Jeg står i stor gjeld til legen vår og fysioterapeut Chris Morgan. Fjoråret fikk satt min karriere i perspektiv. I starten av denne sesongen spilte jeg dårlig i et par kamper. For noen år siden ville det ha plaget livet av meg. Jeg ville ikke fått sove. Nå tenker jeg at jeg var i det minste på banen.

Nå tar Gerrard alle midler i bruk for å forlenge karrieren. Han bruker mer tid på styrketrening, tar isbad og yogatimer.

- Jeg tror 90% av spillerne gjør dette nå. Når jeg er på landslagssamling gjør nesten alle dette. Jeg merket at spillet har blitt bedre, mer fysisk krevende og raskere etter at jeg kom tilbake i fjor.

- Denne uken debuerte en 16-åring for Liverpool. Da jeg var 16 var jeg en tynn gutt i siste året på skolen. Jeg ville aldri i livet vært i stand til å spille for Liverpools førstelag da. Guttene som går ut av skolen nå er mye sterkere. De er nesten som maskiner, bygd som Rooney.

- Det blir stadig vanskeligere for oss eldre spillerne. Det viser hvor bra Giggs og Scholes har gjort det, når man ser hvor hurtige og gode de unge spillerne er nå til dags. De to har klart seg strålende. Du behøver en manager som benytter deg til riktig tid, noe Brendan Rodgers gjør med meg nå.

- Jeg tror jeg kan spille på dette nivået i noen år til. Jeg har denne sesongen og en sesong til igjen av kontrakten min. Jeg er ikke på utkikk etter en ny kontrakt ennå, men jeg håper at neste år ikke blir mitt siste. Etter hver eneste trening med Liverpool eller England vurderer jeg om jeg har tapt meg. Men mine to beste kamper denne sesongen har vært mot Manchester City og Manchester United. Og jeg gikk også til sesongen rett etter et EM-sluttspill hvor jeg gjorde det bra. Min fysikk på trening og i kamper er kanskje bedre enn noen gang.

- Jeg vet jeg ikke kommer på løp inn i 16-meteren annethvert minutt slik jeg pleide tidligere, når jeg var 23-24 år gammel. Erfaring, og trenere som Rafa, Houllier, Brendan og Capello har hjulpet meg med timingen, når jeg skal gå på løp og når jeg ikke skal gjøre det. Det har handlet mer om en liten justering av eget spill enn en dramatisk forandring.

- Jeg har trivdes med å jobbe under Brendan fra dag en av. Jeg liker metodene og filosofien, og jeg tror vårt forhold vil vokse. Det er noen kritikere som hevder jeg ikke passer inn i hans system, men det er ikke beskjeden jeg har fått fra manageren. Han har fortalt meg at han ønsker meg i troppen, for å hjelpe ham å drive klubben fremover.

- De siste par kampene har jeg spilt sammen med Joe Allen, og Joe vil naturlig nok ligge dypere og slå tryggere pasninger enn meg, og bygge angrepene. Er jeg i angrep og får ballen, kan jeg ikke bare slå sikre pasninger og holde på ballen. Liverpool-fansen vil ikke bli fornøyd med mine prestasjoner om jeg gjør det. Jeg blir bedømt ut fra andre kriterier enn 90% suksessfulle pasninger.