- Et selvforskyldt tap

Brendan Rodgers tror tapet mot Aston Villa bare var et feilskjær på veien oppover tabellen. Forsvarsfeil forærte Aston Villa seieren. Laget var ikke til å kjenne igjen fra tidligere kamper.

- Det var en dårlig dag på kontoret. Vi er meget skuffet. For å være ærlig så jeg ikke den komme. Vårt momentum og selvtillit før kampen var så stor som den har vært, sa Brendan Rodgers til pressen etter kampen.

- Vi hadde noen sjanser tidlig, men satte dem ikke. Vi kunne enkelt ha ledet 3-0 i kampen, men vi lyktes ikke med den siste pasningen eller ha den lille kvaliteten lengst frem i banen, og så gikk vi hen og slapp inn noen elendige mål.

- Det første målet ga vi bort på vår banehalvdel, og så var ikke posisjoneringen god. Benteke får skyte for lett. Ved det andre målet plukket vi ikke opp løpene i feltet. Ved det tredje målet ga vi igjen bort ballen på egen banehalvdel.

- Vi er vanligvis mye sterkere enn dette defensivt, så det er ingen tvil, uten å ta vekk noe fra Aston Villa, var det veldig selvforskyldt i dag.

- Det ville hele tiden bli viktig for oss å score først i dag fordi med 3-5-2 kunne Aston Villa legge seg dypt og gjøre det vanskelig.

- Spillerne er meget skuffet fordi dette var ikke oss. Det er ikke slik vi har spilt. Vi har hatt en god ukes arbeid, men vi var tamme.

Liverpool møter Fulham hjemme neste helg. Deretter venter borteoppgjør ot Stoke og QPR.
- Hele uken har vi snakket om mulighet om topp fire, men for oss kommer det til å bli en gradvis fremgang. Det kommer til å bli steg fremover, slik det har vært de seneste par ukene, og i dag tok vi et steg tilbake.

- Det store håpet med denne gruppen er at de er meget ærlige. De er svært skuffet, det er vi alle. Men vi skal ta fatt på neste ukes arbeid, reflektere over kampen og sørge for at vi kommer tilbake neste uke og at vi er der hvor vi har vært mesteparten av sesongen, noe som har vært med mye større intensitet i spillet.

Det var flere straffesituasjoner i løpet av kampen. Rodgers mener dommer Neil Swarbrick gjorde feil i å ikke gi Daniel Agger ellevemeter da dansken ble holdt i trøyen.
- Jeg synes vi skulle ha hatt straffe til Agger da det sto 0-2. Jeg er ikke sikker på hva som må til for å få et straffespark. Jeg synes Agger var fremragende i dag. Han ble dratt ned. Det kunne ha gitt 1-2 og vi ville hatt resten av andre omgang til å presse.

Rodgers forklarer at det var et taktisk bytte og ingen skade da Joe Cole erstattet Jonjo Shelvey.
- Jonjo er fin. Vi lå under og ønsket å få kantspillerne mer innover. Cole kom inn i den forrige kampen og scoret. Det var et rent taktisk bytte for å forsøke å endre flyten i kampen.