- FA må stilles til ansvar for sine handlinger

Under kveldens debatt i det britiske underhuset tok flere debattanter til orde for å etterforske FA sin rolle i forbindelse med Hillsborough-tragedien.

Labours Steve Rotheram var en av de som mener at det engelske fotballforbundet har sluppet alt for billig unna i forbindelse med tragedien som utspant seg på Hillsborough den 15.april 1989, og beskyldte fotballforbundet for å ha tatt avgjørelser som førte til at 96 mennesker mistet livet.

Rotheram og flere andre parlamentsmedlemmer ønsker nå en skikkelig etterforskning rundt fotballforbundets rolle i tragedien. Det var tross alt de som valgte Hillsborough som semifinalearena, trass i at banen ikke hadde gyldig sikkerhetssertifikat.

- Fotballforbundet visste at Hillsborough ikke hadde gyldig sikkerhetssertifikat. Likevel sto de steilt på avgjørelsen om at kampen skulle spilles der. Dersom de ikke hadde insistert på dette, ville de som omkom fortsatt vært i live, sa Rotheram.

- De må nå virkelig få føle lovens lange arm, som en følge av de avgjørelsene de tok den gangen, og som førte til at 96 mennesker døde.

Hans kollega, Andy Burnham, var enig i at fotballforbundet nå måtte straffeforfølges.

- Både fotballforbundet som leietaker og Sheffield Wednesday som baneeier hadde et grunnleggende ansvar for å sørge for at semifinalearenaen hadde et oppdatert sikkerhetssertifikat. Det var en grov feil å neglisjere dette. LIkeså reagerte de ikke på advarsler og klager i forbindelse med tidligere semifinaler på samme arena.

- Familiene kan selvsagt ikke akseptere at dette var en ulykke når man overså sikkerheten til supporterne på denne måten, og nå må fotballens organisasjoner stå til ansvar for dette i den kommende etterforskningen, sa Burnham.