- Fortjener å være kaptein

Jamie Carragher føler at Steven Gerrard fortjener å være engelsk landslagskaptein. Carra var overrasket over at han ikke fikk båndet allerede av Stuart Pearce. England spiller sin første kamp i kveld.

Roy Hodgson bekreftet at Steven Gerrard var Englands nye landslagskaptein da han tok over jobben etter Fabio Capello. John Terry var Capello sin kaptein, og mange forventet at Gerrard ville få båndet da Stuart Pearce var midlertidig landslagssjef. Den gang gikk det til Scott Parker. I forbindelse med Englands åpningskamp mot Frankrike i kveld har Carragher skrevet om kapteinssituasjonen for Telegraph.

- Steven Gerrard har bært armbåndet for England mange ganger, men vil mot Euro 2012 for første gang tenke at han virkelig har autoriteten som kaptein. Jeg vet hvor glad han var for å få telefonen fra Roy Hodgson hvor han bekreftet at han var valgt til å lede landslaget. Jeg vet også hvor skuffet han var da den midlertidige manageren Stuart Pearce valgte å ikke gi han kapteinsbåndet i treningskampen mot Nederland.

- For oss som kjenner Steven godt var det overraskende at en så erfaren spiller, med så klare lederegenskaper, skulle bli oversett. Hans autoritet kommer av at han foretrekker å lede ved eksempel, heller enn å gå rundt og tro han er Guds gave til England-drakta. Han har aldri vært arrogant eller høy på seg selv.

- Selv om Steven var kapteinen i det forrige VM, så følte du alltid at det var John Terry som var lederen i leiren. Skillet er mer klart nå. Steven har kapteinsbåndet, og trenger ikke tenke at han bærer kapteinsbåndet for noen andre.

- Det er et press han har vokst av for klubblaget. Han nærmer seg nå 100 landskamper over 12 år, noe som er imponerende for hvilken som helst spiller. Jeg mistenker at han vil fortsette også etter Euro 2012, selv om vi har diskutert hvordan det påvirker formen din å trekke deg fra landslagsfotball og konsentrere deg om klubblaget, som jeg gjorde. Om de neste fire ukene går som planlagt ser jeg ingen grunn til at denne turneringen skal være det siste i Stevie sin internasjonale karriere.

England spiller i kveld sin åpningskamp mot Frankrike i Donetsk. Kampen sendes på Canal9 kl 18.00.