- Forventer kjøp av minst en angriper

James Pearce i Liverpool Echo har i dag hatt en webchat om situasjonen i LFC, og hvor han bl.a. svarer på spørsmål om det kommende transfervinduet, nye kontrakter, eiere/manager og stadion.

Dette er noe av hva den lokale journalisten svarte:

Om Transfervinduet:
«Den dårlige dekningen lengst fremme kom klart til syne da Rodgers måtte vende seg til Joe Cole mot Stoke. Forrige sesong hadde vi folk som Maxi, Kuyt og Bellamy å hente fra benken og nå har vi ikke det samtidig som at lønnsutgiftene er blitt redusert betraktelig. Jeg forventer at FSG vil støtte manageren i januar og at Rodgers vil kjøpe minst en angriper.

«FSG insisterer at hva som skjedde på den siste dagen i det forrige transfervinduet var som årsak av prinsipper heller enn at det ikke var penger til rådighet. Bare tiden vil vise, men jeg tror Rodgers vil få penger i januar, han vil bare ikke få lov til å bruke dem på noen som er nær 30 og mot slutten av sin kontrakt

«Hvem som er kandidater er det for tidlig å si men Theo Walcott er fortsatt en mulighet, ikke minst siden hans kontrakt løper ut neste sommer. Rogers var veldig interessert i ham denne sommeren.»

Om manager Brendan Rodgers og eierne FSG:
«FSG står fullt og helt bak Rodgers og jeg kan ikke se at noe vil kunne forandre på det denne sesongen. John Henry gjorde det klart før sesongen at topp fire ikke var et mål, i motsetning til hva han sa 12 måneder tidligere. Etter å ha fått lite penger å handle for, måtte kutte i spillerstallen for å få ned lønnskostnadene og gitt tillit til ungguttene, lå det i kortene at det ville bli en vanskelig start for den nye manageren.

«Jeg har ikke hørt en eneste spiller som har et vondt ord å si om han (Rodgers). Selv de som ikke har fått spille, har sagt hvor mye de trives å arbeide sammen med ham. Det kan være at han ikke har trofeer å vise til men han har to tiår bak seg med trenererfaring og gjorde en fantastisk jobb hos Swansea. Måten han har gått til en slik stor jobb på betyr at han fortjener respekt.»

Om reservekeeper Doni:
«Doni ble innvilget forlenget ferie under pre-season av personlige årsaker og har blitt værende hjemme i Brasil. Jeg forstår det slik at det har noe med helsen å gjøre og som fortsatt ikke er ordnet, og derfor er det uklart når han vil være tilbake på Melwood.»

Om Luis Suarez:
«Jeg vet klubben fryktet i sommer at han ville forlate engelsk fotball etter alt som hadde skjedd, men han valgte å bli og skrev under en ny kontrakt. Suarez har snakket om hvor mye klubbens støtte betyr for ham og at han har til hensikt å betale tilbake det. Personlig frykter jeg imidlertid at dersom han fortsetter å bli uglesett av dommere han komme til å si at nok er nok. Det at andre kan lokke med Champions League kan bli for fristende.

«Jeg tror ikke Liverpool ønsker å selge Suarez, uansett pris, men spørsmålet er heller om Suarez ønsker å bli lenger enn denne sesongen hvor han fortsatt blir behandlet på denne måten av dommerne.»

Kontrakter for Suso, Sterling og Wisdom:
«Jeg er blitt fortalt at klubben har tro på at en avtale med Suso vil bli gjort snart, det er bare noen detaljer som gjenstår.

«Det er noe som blir vurdert (om klubben arbeider med kontrakter for Raheem Sterling og Andre Wisdom). Jeg forventer at Sterling vil skrive under en ny avtale i løpet av 2012. Det er en balansegang for klubben mellom å belønne fremgang og ikke gi ut avtaler som kan føre til at noen tar foten av gasspedalen.»

Om Stewart Downing:
«Downing har bare seg selv å klandre for at han har havnet i den situasjonen han er i da han totalt sett har vært svak. Jeg synes faktisk han viste en respons mot Udinese og ytte en skikkelig innsats. Manageren synes imidlertid ikke å ha blitt imponert og det var ikke noe godt tegn at han ikke en gang kom på benken mot Stoke. Han kan bli solgt i januar, men hvor mye kan LFC realistisk få for ham? Jeg tror klubben vil være heldig om en får igjen halvparten av de £20M.»

Om ny stadion:
«Det er ikke noe konkret om situasjon vedrørende stadion for øyeblikket, men det virker utvilsomt som at utbygging av Anfield nå er det mest sannsynlige.»