- Går alltid for tre poeng

Brendan Rodgers sier det handler om å ta tre poeng i hver kamp. Lagets tankegang vil alltid være å kontrollere og dominere kamper. Spillerne har fint tatt til seg hans taktikk.

Liverpool sesongåpner mot West Bromwich på lørdag. Rodgers håper å returnere fra The Hawthorns med tre poeng.

- Taktisk er det alltid et ulikt element i hver kamp, men for meg er planen å vinne. Kampplanen handler alltid om å vinne, enten det er hjemme eller borte. Jeg har tro på at vi kan klare det.

- Du klarer ikke alltid å vinne. Hvis ikke, så er det viktig å ikke tape. Lagets tankegang vil alltid være å kontrollere og dominere kampen.

- Jeg er ikke en som liker å sitte og lide i 25-30 minutter uten ball. Jeg liker at laget skal vise god taktisk kapasitet til å kontrollere og dominere kampen, og også ha kontroll på utfallet så best man kan. Det er planen jeg jobber etter hver dag.

Etter oppgjøret mot West Bromwich venter Manchester City, Arsenal, Sunderland og Manchester United i ligaen.

- Det er godt å få en bra start, men det er viktigere å avslutte godt. Dere så forrige sesong med Arsenal. De fikk ingen god start de første ti kampene, men endte opp med en Champions League-plass.

- Vi ønsker selvsagt å starte bra, men det er ikke være eller ikke være dersom vi ikke gjør det. Det viktigste er hvor vi ender. Jeg tror spillergruppen vil bli sterkere og sterkere ettersom året går og de blir mer vant til mine metoder og ledelse.

Mot West Bromwich leder Brendan Rodgers i en ligakamp for første gang. Så hvordan vil følelsen være når vekkeklokken ringer på lørdag?

- Jeg vil føle det samme som jeg har gjort hver dag i mitt liv. Det er en stor ære å lede denne klubben. Jeg våkner slik jeg gjør hver dag og føler meg privilegert som får være manager her.

- Jeg ser virkelig frem til starten av sesongen. Den første ligakampen er meget spennende. Vi reiser til West Bromwich hvor Steve (Clarke) jobber. Jeg kjenner ham meget bra. Det kommer til å bli en vanskelig kamp, akkurat som alle andre kamper på dette nivået.

- Spillerne ser ut til å være i god forfatning, mentalt kapable, noe som er viktig. Taktisk har de tatt om bord konseptene av det jeg har forsøkt å implementere. Det kommer selvsagt ikke til å være perfekt, men vi kommer til å være i en posisjon hvor vi kan være konkurransedyktige, og det kommer il å bli viktig.

Liverpool har allerede spilt to konkurransekamper denne sesongen, to Europa League-kvalifiseringskamper mot FC Gomel. Rodgers tror det kan være en fordel.

- Jeg antar det. Jeg tror det har rettet fokuset vårt inn mot konkurranseelementet. Presasonkampene handler om fitness, men når de spiller Europa League og så ligakamp, så ser du at konkurranseinstinktet i spillerne. Jeg synes de to kampene (mot Gomel) hjalp oss på den måten.

- Spillerne er klare, og tankene er rettet inn mot å konkurrere. Forhåpentligvis kan vi fortsette med det gode momentumet vi har bygget opp i løpet av pre-season.

- I kampen mot Gomel på torsdag hadde i ballen i nesten 70 prosent. Vi hadde mer enn 740 pasninger i kamper. Det forteller at laget hadde god kontroll.

- Så møtte vi et meget godt lag i Bayer Leverkusen i helgen. Da fikk vi et godt resultat og en god prestasjon. Lagets forfatning og mentalitet er god, og vi kan ikke vente med å komme i gang.