- Gerrard var strålende

Brendan Rodgers mener at Steven Gerrard spilte en meget god kamp mot Tottenham i går kveld.

- Steven var enestående i går kveld. Han har båret denne klubben på sine skuldre i snart 13 år, og det er på tide at flere enn Steven tar ansvar, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse i dag.

- Steven har vært strålende hele tiden etter at jeg kom til klubben. Han inspirerer og leder laget på en fenomenal måte. Han har kanskje ikke scoret så mange mål som han skulle ha ønsket denne sesongen, men vi så hva han gjorde i går kveld – hans pasninger, oppofrelse og vilje til å komme på løp inn i boksen var strålende.

- Han har blitt bedømt ut fra antall scoringer, for han har i alle år vært en midtbanespiller som gjør mål. Men han har fortsatt mye å gi denne gruppen både på og utenfor banen.

- Det er andre som vi nå ønsker skal ta steget opp og begynne å score mål. Vi ønsker å bli bedre over hele fjøla, og finne løsninger.

Gerrard ble tilsynelatende snytt for et straffespark i gårsdagens 2-1 tap på White Hart Lane. Rodgers ble bedt om å kommentere dette.

- Dommerne gjør en ærlig jobb. De møter opp til hver kamp og gjør ærlige vurderinger. Forhåpentligvis får vi flere avgjørelser med oss i andre halvdel av sesongen, og kan dra nytte av det. Jeg respekterer dommerne som kommer på banen og gjør en god jobb. Det oppsummerer bare sesongen vår at mange avgjørelser har gått mot oss.

- Du trenger litt flaks i så henseende. Vi dro til White Hart Lane og dominerte kampen, men vi fikk ikke resultatet vi ønsket oss, og det er hva som er viktig. De kommende månedene må vi sørge for at prestasjoner som dette ender med seier. Vi gikk før dette ubeseiret i åtte kamper, virket solide og kvaliteten i spillet vårt var bra.

- Nå må vi forsøke å få til en rekke med seire. Det er noe vi er kapable til. Klarer vi det, kan vi komme høyere på tabellen, hvor jeg mener vi hører hjemme.

- Ser vi bort fra det første kvarteret i går, synes jeg kvaliteten i spillet vårt tilsa at vi fortjente minst ett poeng. Jeg er ikke så veldig bekymret ennå, men vi er i en resultatorientert bransje. Vi ønsker å plukke så mange poeng som vi kan.

- Stemningen i laget er veldig bra, og det er et sterkt samhold i gruppen. Kvaliteten på spillet vårt har vært veldig bra denne sesongen. Vi skaper sjanser, så det handler bare om å ta bedre vare på dem. Klarer vi det, er vi sterke nok i alle lagdeler til å få en god seiersrekke.

Første sjanse i så måte er lørdagens hjemmekamp mot Southampton.

- Det blir en tøff kamp. Nigel Adkins har gjort en fantastisk jobb. Han er en av flere britiske managere som har gjort seg fortjent til å lede et lag i Premier League gjennom opprykk. Southampton har hatt noen gode resultater i de siste kampene. De er et spillende lag, og som kommer til å slippe seg løs i denne kampen. Som mot Wigan er det vår målsetting å vinne kampen, og det forventer vi også å gjøre.

- Som fotballklubb roper vi ikke hurra over å klatre opp på øvre tabellhalvdel. Denne klubben behøver å henge med i toppen av ligaen. Alle seire er et steg i riktig retning. Vi klatrer raskere på tabellen med tre poeng. Det er målet vårt.