- God tid for unge spillere i klubben

Lucas Leiva er sikker på at de unge spillerne bare vil bli bedre og bedre med mer spilletid, men oppfordrer supporterne til å være tålmodig med dem og gi dem støtte.

Raheem Sterling, Suso, Andre Wisdom, Adam Morgan, Samed Yesil og Jerome Sinclair har alle fått sjansen på Liverpools førstelag denne sesongen.
- Vi vet at transfervinduet var vanskelig for oss. Vi signerte ikke så mange store spillere, men det gir en mulighet for unge spillere, uttaler Lucas Leiva til utvalgte supportfanziner og –nettsteder ifølge Liverpool Daily Post.

- Jeg snakket med Suso og Pacheco for noen uker siden. Jeg sa til dem at jeg aldri har følt at klubben har vært så åpen for unge spillere som den er nå. Jeg sa at det er en mulighet til å vise hva de kan. Vi vet hvor vanskelig det er å spille for denne klubben, men jeg føler at supporterne liker å se unge spillere komme opp fra akademiet.

- Etter Stevie (Gerrard) og (Jamie) Carragher forventet fansen å se flere unge spillere komme opp. Nå er tiden der. Brendan kommer til å gi dem en mulighet, og jeg tror det vil være positivt for fremtiden. Disse spillerne vil bare bli bedre, så dere kan forestille dere dem om noen års tid!

Lucas Leiva vet hvor vanskelig det kan være å være ung spiller i klubben.
- Jeg kan fortelle dem hva jeg har vært igjennom selv. På et tidspunkt vil unge spillere spille dårlig, det er normalt. Dere (supportere) må respektere det. Istedenfor å kritisere dem, så forsøk å oppmuntre dem og gi dem selvtillit, fordi selvtillit er 50 eller 60 prosent av spillet.

- Jeg ser på Jonjo (Shelvey), som spilte bra før han foretok en stygg takling (mot Manchester United) og ble utvist. Jeg husker at jeg ble utvist mot Everton (i 2009) og det kostet oss FA-cupkampen.

- Slikt kan skje. Når du blir eldre og mer erfaren, kan du lære. Alle spillere har dårlige stunder. Jeg bare håper de kan håndtere presset. Som lag må vi beskytte disse spillerne og gi dem selvtillit.