– Henrykt over hvor langt vi har kommet

Brendan Rodgers synes laget blir bedre for hver eneste dag, og er imponert over hvor raskt spillerne har fått dreisen på den nye spillestilen.

– Jeg synes spillerne var strålende i dag, spesielt fordi det kun er tre dager siden forrige kamp, sa Rodgers etter kampen.

Liverpool besiret Bayer Leverkusen 3–1 i ettermiddag, og de røde viste prov på godt samarbeid med sitt nye pasningsmønster.

– Jeg er meget fornøyd. Jeg kan se at spillestilen blir bedre for hver gang de spiller, og de har tatt tak i den taktiske måten jeg ønsker å spille på i løpet av veldig, veldig kort tid, og nå kontrollerer og dominerer de kampene, skrøt den unge manageren.

– Forrige gang Bayer spilte, vant de hele 7–1 mot Frankfurt, så at vi klarte å spille med en slik kontroll mot et så godt lag, var strålende.

– Vi går inn i den kommende uka uten noen skader – alle er i trening, og spillerne omfavner hver eneste oppgave de får, noe som er flott å se.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi opptrer for øyeblikket. Spillerne har vist stor besluttsomhet på trening, og de ønsker å lære mer. De liker også å jobbe på min måte.

– Jeg er henrykt over hvor langt vi har kommet, fordi jeg vet hvor langt denne spillestilen kan ta oss. Forhåpentligvis blir vi enda bedre etter hvert.

Liverpool tok ledelsen etter kun tre minutter, da Raheem Sterling fikk en flott gjennombruddspasning fra José Enrique, skar innover fra venstrekanten og bøyde ballen inn i lengste hjørne.

Det var et mål som gledet Rodgers på flere måter, og manageren mener at Sterling har utviklet seg mye de siste treningsukene.

– Jeg var fornøyd med alt ved det første målet. Dersom du ser på reprisene, var det først og fremst veldig solid press på ballfører, og da vi vant ballen, ble den umiddelbart slått fram og ut av sonen vi presset i, forklarte nordiren.

– Jeg fortrekker å bruke vingene mine veldig bredt i banen, og da José fikk tak i ballen, var han (Sterling) allerede i en god posisjon.

– Bevegelsene hans uten ball var veldig imponerende – løpet hans var perfekt, og José slo en briljant pasning. Han viste så litt av kreativiteten sin, noe jeg elsker, da han gjorde resten selv, og avsluttet med et strålende skudd.

– Gutten er et stort talent. Han har fortsatt veldig mye å lære, men har – under sesongoppkjøringen – vist at han har gått fra å være en spiller som bekymret seg mest over hva han selv gjorde feil til å bli en spiller som heller tenker på hva som er best for laget som en enhet.

Lucas la på til 2–0 etter halvtimen spilt, etter å ha fått servert ballen foran åpent mål av Luis Suárez. Rodgers synes brassen fortjente et mål etter alt arbeidet han har lagt ned det siste året.

– Han har vært briljant. Han er en fantastisk person, og fikk belønningen fra sju meter i dag.

– Dere har sett hvor mye han har vokst som spiller og person, og den reisen han har hatt i klubben er utrolig. Han føler fortsatt at han har mye å bidra med. Måten jeg vil at spillerne skal opptre i kamp og på trening – i form av høyt press og mange pasninger – sørger for at kampformen hans kommer hurtigere.

– Dersom dere ser på Lucas nå, ser dere at han spiller med flyt. Forhåpentligvis kan han holde seg skadefri, og gi alt for oss i tiden som kommer.

Andy Carroll punkterte kampen med et flott skudd fra 20 meter etter pause.

– Det var et strålende mål av Andy. Først en lekker og smart pasning fra Charlie Adam, så en god avslutning nede i hjørnet.

– Åtte eller ni av ti ganger ville han (Adam) nok forventet å få ballen tilbake på ett touch, men «big Andy» viste heller noe av det han er god for.

Brendan forklarte igjen at han liker utviklingen spillerne viser taktisk, og at han ser forbedringer hver eneste dag når det kommer til pasningsspillet.

Joe Allen så den gode kampen fra tribuneplass, og Liverpools 39-årige manager gleder seg til å flette Allen i inn laget.

– Joe kommer til å passe veldig godt inn i laget. Jeg liker teknisk begavede spillere, sa sjefen, og la til at Allen definitivt er det.

– Men jeg liker også snille personer, og han er en ydmyk, ung kar. Han skjønner at han bare er 22 år og har veldig mye å lære, men han kommer til å være med oss og utvikle laget videre.

– Han er veldig talentfull, og nå kommer han inn i en strålende gruppe spillere. Jeg satser på at vi også fortsatt kan hente et par spillere før overgangsvinduet stenger, røpte Rodgers.

Manageren innrømmer at han føler seg komfotabel i sin nye stilling på Melwood, selv om han er klar over at han må kjempe for å beholde jobben hver eneste dag. Nå ser han frem til seriestarten.

– Vi er veldig gode for øyeblikket, og vi følger tidsskjemaet vårt veldig bra. Sesongoppkjøringen har vært strålende, og vi har allerede begynt vår ferd i Europaligaen. Nå går vi inn mot sesongstarten neste uke med mye selvtillit, og forhåpentligvis vil det fortsette de kommende månedene, avsluttet Brendan.