- Jeg blir mer og mer glad i denne klubben

Brendan Rodgers sier at rapporten til Hillsborough Independent Panel og møtet med Hillsborough-familiene har knyttet ham enda sterkere til sin nye klubb og Liverpool by.

Under Hillsborough-vaken denne uken møtte Rodgers Margaret Aspinall og Jenni Hicks, som begge mistet sine barn i Hillsborough-tragedien.

- Jeg forstod hva jobben gikk ut på da jeg tok den, men det er ikke tvil om at det å møte Margaret og Jenni og de andre familiene har åpnet øynene mine for hvor stort ansvar jeg har. Det er helt sikkert, sier 39-åringen til Liverpool Echo.

- Etter møtet med noen av de etterlatte kjørte jeg avgårde med en følelse av et stort ansvar for disse menneskene. Jo mer jeg er her oppe, jo mer blir jeg en del av kulturen her og historien til klubben. Du skjønner det egentlig ikke helt før du er her.

- Alle vet dette er en av de største klubbene i verden, men det er først når du er her at du skjønner omfanget av denne klubben.

- Jeg trives med å bære håpet til folk, og markeringer som den på onsdag fyller deg med stolthet og gir deg også en forståelse av hvor stort ansvar du har. En ting jeg har lært i løpet av de siste dagene, og som jeg anser som riktig både i det profesjonelle og sosiale liv, er at stå-på-vilje og utholdenhet er de viktigste egenskapene du kan ha i livet. Dette er en gruppe mennesker som har kjempet i 23 år. Kan du forestille deg deres ferd, de gode og dårlige dagene? Men de sto på videre.

- Som alle andre ble jeg mest sjokkert over at 41 mennesker kunne ha overlevd. Det må ha vært en trist beskjed å få for familiene, selv om de til slutt fikk sannheten frem og fikk en følelse av å ha vunnet. De må ha vært veldig triste da de la seg onsdag kveld, vel vitende om at fans kunne ha overlevd.

- Dette var det største sjokket for meg. Jeg antar den eneste trøsten er at det var andre ting de har kjempet for som de nå har fått bevist at de hadde rett i.

- Om de som er berørt av Hillsborough-tragedien nå har fått en avslutning? Jeg er ikke så sikker på det. For dem tror jeg kampen vil fortsette resten av livet. Du vil aldri få skikkelig rettferdighet, for du vil aldri få tilbake faren din, søsteren din, broren din, men de vil stå på for saken. Saken var at deres navn hadde blitt dratt ned i søla i årevis. Det er ikke tvil om at en del folk på utsiden trodde på propagandaen de ble servert. Det er det ikke tvil om, så det er flott at budskapet nå er nådd ut til hele verden om at folkene som har kjempet hadde rett hele tiden.

- Familien er det viktigste i livet. Din familie og helse. Jeg er av den oppfatning at du er multi-millionær dersom du har helsen i behold, og den oppfatningen har blitt sterkere de siste par årene.

- Fotball er vidunderlig, og har gitt oss et vidunderlig liv. Den har gitt meg og dere reportere deres profesjonelle karriere, og jeg elsker hvert minutt av det å være manager, men livet er enda viktigere. Det fotballen kan gi noen av de menneskene som mistet sine kjære, ofrene og de overlevende, er håp. Som leder for en klubb som Liverpool FC har jeg ikke bare et ansvar overfor mine spillere, men også et ansvar for å gi supporterne håp. Jeg skjønner hva dette betyr for dem, og jeg er glad for å kunne bære dette håpet.