- Jeg får vist hva jeg kan

Jay Spearing kjemper hardt for å holde posisjonen som sentral midtbanespiller, og føler at han har greid å vise hva han kan bidra med for laget. Nå ønsker han å utvikle seg videre, ikke minst offensivt.

Lucas er ute for resten av sesongen, mens Steven Gerrard er et selvskrevent valg sentralt på midtbanen hvis han er skadefri. Charlie Adam har spilt en del kamper i maskinrommet, og Jordan Henderson har også noen kamper. Mot Everton var Jay Spearing valget ved siden av Stevie G, og scouseren greide seg godt ved siden av sitt idol i hva som var en kjærkommen seier mot naboen.

- Jeg har vært heldig som de tre eller fire siste årene har kunnet trene og spille sammen med Stevie, forteller Jay til LFC Magazine. - Det gir deg et stort løft, men jeg har tatt med meg ting fra spillere som Xabi Alonso og Javier Mascherano. Jeg har ikke sett noen bedre pasningsspiller enn Xabi, mens Mascherano var glimrende til å lese spillet. Det overrasker meg ikke at han nå spiller midtstopper for Barcelona.

- I flere år har jeg prøvd å etablere meg, men på min måte og ikke etterligne Stevie eller noen andre. Jeg tror at med den spilletiden som jeg har hatt på banen har jeg fått vist nøyaktig hvilken type spiller jeg er og hva jeg kan gi laget.

- Sjefen ser meg trolig mest som en defensiv spiller som kan hindre det andre laget å spille, og at jeg sørger for at de foran meg på laget kan spille mer. Hvis jeg også kunne bringe noe mer offensivt til laget ville mitt generelle spill bli mye bedre. Du må også kunne score mål som midtbanespiller, og det er hva jeg vil prøve å gjøre.

- Jeg har blitt flasket opp på akademiet og det at det er viktig å gjøre de enkle tingene riktig, og med tempo. Du kan slå en pasning kort og enkelt, men gjør det hurtig og løp i ny posisjon. Det er noe som er drillet inn i meg. Spesielt som midtbanespiller i Premier League må du tenke og bevege deg fort da du raskt vil bli satt under press.

Jay Spearing har passert 23 år og er blitt far, og har flere år bak seg i førstelagsstallen.

- Jeg vil ikke kalle meg selv for ung og lovende lenger. Jeg vil hevde at jeg er blitt mer moden og mer involvert, og jeg føler meg som en del av førstelagstroppen nå. Nå er det typer som Martin Kelly, Jack Robinson og Jon Flanagaen som er de unge i stallen. Jeg prøver å hjelpe dem på samme måten som Stevie gjorde da dette var nytt for meg.

- Det er viktig at en er sterk mentalt, at en har selvtillit til å gi av seg selv hvis en får sjansen på laget. Min far fortalte meg tidlig at jeg kun var så god som det jeg viste i siste kamp, og du må hele tiden prøve å bli bedre. Hvis jeg har en dårlig kamp prøver jeg å ikke la det gå innpå meg og bare arbeider hardere for å rette på det jeg gjorde feil.

- Jeg har aldri vært involvert for England og det er noe jeg alltid har drømt om, men først og fremst tenker jeg på Liverpool å gjøre mitt beste her. Jeg er nødt til spille bra og regelmessig for klubben før jeg i det hele tatt kan tenke på landslaget.