- Jeg har aldri sett et lag ha så mye uflaks

Liverpool står bokført med hele 30 avslutninger i treverket på sine 34 ligakamper så langt denne sesongen. John Barnes uttaler til Liverpoolfc.tv at han aldri tidligere har sett et lag ha så mye uflaks foran mål i en og samme sesong.

Dirk Kuyt og Jordan Henderson var de to siste til å treffe stolpe og tverrligger da Liverpool tapte 1-0 for West Bromwich hjemme på Anfield søndag ettermiddag. Den tidligere lynvingen Barnes føler seg imidlertid trygg på at det før eller senere vil løsne foran mål for Liverpools spillere. Han mener at Kenny Dalglish sine gutter må se positivt på at de kommer til så mange gode målsjanser.

- Det er utrolig. De har vært så nære ved å vinne alle kamper de har spilt denne sesongen. Dersom målene hadde vært noen centimeter større ville vi ha vunnet ligaen! Jeg har aldri sett noe lignende tidligere, men slik er fotballen, uttaler Barnes.

Liverpool-legenden har oppskriften klar for hvordan den negative trenden kan snus.

- Det har ikke gått Liverpools vei denne sesongen, men neste år håper jeg at de vil omsette en mye høyere prosentandel av sjansene i scoringer. Jo lenger tid det går hvor et lag treffer stolper og misbruker sjanser, jo hyppigere vil man se spillere avslutte for tidlig. Men det er hyggelig at laget spiller seg frem til så mange sjanser. Spillerne er gode nok. De må bare bli litt bedre til å beholde roen foran mål. Da vil scoringene komme.

- Kampen mot West Bromwich var veldig beskrivende for Liverpools sesong. De har ikke spilt dårlig, de har skapt flere sjanser enn de fleste lag i Premier League, og har truffet treverket flere ganger enn noe annet lag. Spillerne må bare bli litt mer nøyaktige og beholde roen foran mål. Laget spiller okay og skaper sjanser.

- Lag som ikke tar vare på sjansene sine blir alltid sårbare, og kan gjøre personlige feil og tape kampen. Det skjedde mot West Bromwich.

- Dersom laget skaper like mange sjanser neste sesong, vil man definitivt score flere mål.

Barnes tror imidlertid på seks poeng i de to ligakampene som nå skal spilles før cupfinalen, borte mot Norwich og hjemme mot Fulham.

- Alle kamper er viktige. Det finnes ingen av og på-knapp. Du kan ikke si at en kamp er betydningsløs og bare se frem til cupfinalen. Du må gi 100% i alle kamper du spiller, og forsøke å levere en fantastisk prestasjon som du kan ta med deg til neste kamp. De to kampene før finalen er veldig viktige. Det er viktig å ha selvtillit foran finalen, så det blir viktig å spille bra i de to kommende kampene.

- Jeg har sluttet å tippe utfallet av kamper, for Premier League er så uforutsigbar. Men jeg vet at Liverpool-spillerne vil stå på, fordi de spiller om en plass på laget i cupfinalen. Spillerne vil være ute etter å bevise at de er gode nok til å spille finalen.

Første motstander for Liverpool er altså Norwich på Carrow Road kommende lørdag.

- Norwich spiller med selvtillit, og er avslappede, fordi de vet at de ikke kommer til å rykke ned. Men dersom Liverpool spiller opp mot sitt beste, bør de få med seg et positivt resultat derfra.