- Jeg har spilt dårlig

Pepe Reina er kritisk mot seg selv og sier han har hatt en dårlig sesong mellom stengene, men håper å være tilbake på sitt beste til neste sesong. Han holder kontakten med Fernando Torres.

Denne sesongen har Pepe Reina måtte tåle kritikk for å ha sluppet inn en del mål han normalt ville ha reddet. Spanjolen innrømmer at han ikke har hatt noen god sesong.

- Jeg har spilt dårlig. Jeg synes ikke sesongen min har vært god i det hele tatt. Det har vært under min standard, men jeg jobber hardt hver dag med å forbedre det. Jeg vet at jeg ikke har vært god denne sesongen, men først og fremst ønsker jeg å hjelpe laget i finalen på lørdag, og så komme meg tilbake på mitt beste igjen neste sesong, sier Pepe Reina til The Guardian.

Keepertrenerne er ofte de som må ta skylden dersom en målvakt har en svak sesong, men Reina insisterer på at han har vært fornøyd med alle de fire forskjellige keepertrenerne de siste tre sesongene.

- De har alle vært bra. Jeg har ikke noe problem med noen keepertrener. Det er ikke det det handler om. Det handler om min egen form og måten jeg spiller på. Du kan ikke være på topp hele tiden, selv om du forsøker. Du har oppturer og nedturer, og som lag har vi ikke vært så stabile som vi skulle ha vært. Jeg vet ikke - jeg hadde seks gode år før dette, og folk ble vant med at det nivået mitt, men noen ganger har du en formsvikt og du må bare akseptere det.

- Dessverre har det vært flere feil fra meg denne sesongen. Heldigvis kommer jeg lett over dem, og det er slik det må være. Du må være sterk og forberede deg skikkelig, men jeg vil ikke glemme dem. Dersom jeg er banens beste på lørdag så vil det ikke forandre noe. Det er bare en kamp - en finale, og jeg vil forsøke å hjelpe lagkameratene, men det er opp til oss alle å levere. Men dersom jeg spiller dårlig og laget vinner, så ville jeg helt klart ha valgt det.

Dersom Liverpool vinner kampen er det bli holdt en parade på søndag. Pepe Reina har blitt kjent for showet han kjører når Spania har vunnet EM og VM.

- La oss vinne den først, og så kan vi prate om andre ting. Vi ønsker å vinne, og dersom jeg blir bedt så vil jeg gjøre det, men la oss vinne først.

Pepe Reina er nå fokusert på Chelsea-kampen, og på å stoppe sin gode venn Fernando Torres dersom det blir nødvendig.

- Jeg vil prøve å stoppe han. Fernando er en super spiller som har alt - teknikk, fart. Du må vær klar for alt, men jeg er stoler på at forsvarerne mine ikke vil la en situasjon oppstå.

- Forskjellen på Fernando og meg er at jeg har tilliten fra folkene i klubben min hele tiden. Jeg tror ikke det har vært tilfelle for Fernando i Chelsea. Det er mye enklere å komme over dine egne feil når du vet at du har manageren og lagkameratenes tillit. Spesielt under Andre Villas-Boas tror jeg ikke han følte den tilliten.

Pepe Reina og Fernando Torres var naboer da sistnevnte spilte i rødt.

- Jeg kunne tenkt meg å spilt med han hver dag resten av livet. Vi er nære venner, og familiene våre er nære. Vi delte mye over de tre årene, og kjenner hverandre veldig godt. Han var veldig takknemlig ovenfor Liverpool og for supporterne. Jeg har pratet med mange tidligere spillere, og da de tok avgjørelsen om å forlate Liverpool så har mesteparten angret på valget. Trolig savnet Fernando Liverpool da han slet. Jeg vil ikke si at han tok en god eller dårlig avgjørelse - det er opp til han, men han var et ikon og et idol her.

- Vi er venner og prater ofte. Jeg fortalte han at han kom til å komme tilbake på sitt beste. Folk, og spesielt pressen her i landet slaktet han, men han har måttet leve med det hele livet. Han var kaptein for Atletico Madrid da han var 19, og det ga han mye erfaring. Vi kjente Fernando i Liverpool, kjenner Fernando nå, og Fernando er en stor spiller. Det vil han alltid være.

- Jeg er glad på hans vegne, for han har vist god form i det siste, og har vært mer involvert i kampene. Fysisk ser han skarpere ut, og det er jeg glad for. Det er bra for landslaget og for han. Kanskje ikke for oss på lørdag, men jeg ønsker at han skal være på det nivået hele tiden.

- Når du drar er det alltid spørsmål. Vi visste hvor god han var, men med ny by, lagkamerater og lagmentalitet, så er det store forandringer. Han måtte bli vant med det, men samtidig prestere og leve med forventningene med et lag som hadde brukt £50 millioner på en spiller. Presset var der, men jeg tror ikke det bare handlet om Fernando. Jeg tror ikke Chelsea som en klubb gjorde det lett for han.

- Vi bygde et lag rundt Fernando her i Liverpool. Sammen med Stevie var han vår stjernespiller, og vi hadde ingen problem med å innrømme det. Jeg er ikke sikker på om det vil bli likt i Chelsea. Fernando har alltid spilt best når han har vært sentral på laget. Jeg sier ikke at Chelsea må gjøre det, fordi Fernando kan prestere i hvilken som helst klubb, men det er enklere i en slik situasjon.