- Jeg kunne ikke si nei til Liverpool

Brendan Rodgers beskriver Liverpool FC som et av de store fotballdynastiene, og forteller at det var umulig for ham å takke nei til managerjobben på Anfield.

- Skulle jeg forlate Swansea, så måtte det bli for en stor klubb. Og da mener jeg stor klubb, uttaler Rodgers til South Wales Evening Post.

- Det var en ekstremt vanskelig avgjørelse å ta, for jeg hadde planlagt å bli i Swansea i flere år. Jeg har alltid vært åpen og ærlig. Jeg har alltid sagt at jeg ikke kom til å bli i Swansea bestandig, og at jeg kom til å dra videre en dag. Men for å være ærlig trodde jeg aldri muligheten skulle komme så tidlig. Jeg har vært veldig lykkelig i Swansea, både med livet mitt og fotballen, fortsetter han.

- Men når du får muligheten til å jobbe i en klubb som er mer enn bare en klubb, er det en profesjonell utfordring som er for god til å takke nei til. Liverpool er et av dynastiene i fotballen. De har vunnet europacupen fem ganger, og deres status er på linje med AC Milan, Inter Milan, Barcelona, Real Madrid og Bayern München.

- Jeg takket nei ved første henvendelse av respekt, fordi jeg ønsket ikke å gå inn i en prosess og ikke vise Swansea respekt. Da Liverpool kom tilbake andre gang og gjorde det klart at jeg sto øverst på lista deres, måtte jeg tenke meg om. De siste årene er det svært få britiske managere som har fått sjansen i storklubber. Når en slik mulighet byr seg, og du kanskje bare får sjansen en gang, må du ta en avgjørelse.

- Den profesjonelle utfordringen er hva min karriere innenfor manageryrket handler om. I enhver karriere, om det er som journalist eller fotballmanager, ønsker du å nå så langt som mulig. Min reise har tatt meg til et område og til et folk som vil høre mitt hjerte til resten av livet, så det var ingen lett avgjørelse å forlate Swansea.

- Sportslig handler det om å gå til en klubb alle kjenner til, og det trenger ikke forklares nærmere. Det vanskeligste var å forlate en spillergruppe og mennesker som har gitt meg så mye.