- Jeg ville ikke byttet min tid i LFC med noe

Jubilanten Steven Gerrard spiller i morgen sin kamp nummer 600 for Liverpool, etter en begivenhetsrik karriere som plasserer ham helt i toppsjiktet av spillere som har ikledd seg helrødt.

- Jeg drømte aldri om at jeg skulle spille så mange kamper, forteller Steven Gerrard til Liverpoolfc.com. Etter debuten som 18-åring har scouseren vunnet Champions League, UEFA-Cup, FA-Cup og Ligacup med Liverpool, i tillegg til å spille 99 landskamper for England. Han ble kaptein på Liverpool som 23-åring og er anerkjent som et av klubbens beste spillere gjennom alle tider. Jamie Carragher mener han er den aller beste.

- Det at jeg har nådd 600 kamper er en utrolig prestasjon for meg og som gjør meg og min familie virkelig stolte. Da jeg begynte å se Liverpool fra tribunen var John Barnes min store helt, og det at jeg har spilt flere kamper enn spillere som han, Billy Liddell og Kenny Dalglish er veldig flatterende da de har bidratt enormt for klubben.

- Kanskje kan jeg ta igjen Jamie Carragher, men det er ikke viktig for meg. Det som betyr noe er at Jamie og meg selv har spilt vår rolle i å bidra til klubbens historie. Alle vet hvor stor denne klubben er og hva den betyr for folk, slik at det å kunne ha en liten del i det føles veldig godt. Ian Callaghan fortjener rekorden med 857 kamper og jeg tror aldri den vil bli slått, men hvem vet?

- Jeg vil ikke bytte det jeg har fått oppleve gjennom min karriere med noe. Jeg har virkelig vært privilegert. Det beste rådet jeg har fått var trolig da min far fortalte meg at du kun får ut av en karriere det du legger igjen av innsats.

- Jeg har måttet forandre meg som spiller opp gjennom årene, for å spille stabilt og bidra til laget. Jeg vil si at da jeg kom inn på førstelaget holdt det om du var god nok som fotballspiller, nå må du i tillegg være godt nok trent og sterk nok. Premier League har blitt vanskeligere og krever mer.

- Fotballen har hjulpet meg til å bli en moden person, til å vokse og forstå å sette pris på hvor heldig jeg har vært.

- Min far har vært min største innflytelse. Han har vært med på hele min reise og møter fortsatt opp på hver kamp for å gi meg støtte.

- Det har vært mange stolte øyeblikk. Det å skrive profesjonell kontrakt med Liverpool vil være et av dem. Det var alltid hva jeg ønsket som gutt. Telefonsamtalen som jeg hadde med min far etter å ha gjort min debut er trolig en av de beste som det er mulig å ha. Det å høre den stoltheten han hadde i stemmen var veldig rørende for meg.