- Kan lære av amerikanske idretter

Ian Ayre mener at Liverpool FC kan lære av amerikanske idretter, blant annet når det gjelder sponsoravtaler.

 - Med respekt for Major League Soccer, men jeg tror ikke Premier League vil være ute etter å hente noe fra deres modell. Vi kan imidlertid ta med oss noe fra amerikanske idretter generelt, sier Ian Ayre til Liverpool Echo.

- Amerikanske idretter har evne til å generere store sponsoravtaler. Lagene der bruker å ha flere sponsorer enn en fotballklubb tradisjonelt vil ha, så man må finne den rette balansen.

- Jeg ser ikke for meg at en fotballtrøye skal se ut som en Formel 1-trøye, men man må finne den rette balansen for sin klubb. Vi er en klubb med stor tradisjon, så vi må sørge for å fortsette slik.

- I Europa står selvsagt fotball mye sterkere. Sør-Amerika og Afrika er de to andre sterkeste områdene, men vi har også antenner ute i Asia og USA.

Liverpool skal spille tre treningskamper i Nord-Amerika i sesongoppkjøringen, blant annet kamp mot AS Roma på Fenway Park i Boston. Ian Ayre er ikke i tvil om at fotballinteressen er økende i den delen av verden.
- I lang tid har folk sett på det amerikanske markedet som et ikke tradisjonelt fotballmarked. Men en artikkel om seertall i USA denne uken var interessant lesing. Den første av EM-semifinalene hadde like stor andel som baseball den kvelden.

- Det er et voksende marked med stor interesse for oss. Av den grunn, og blant mange flere, er vi derfor spent på turen.

- En av de store utfordringene for vår klubb er at vi har et så vidtgående varemerke og stor fanbase. Det er nesten umulig å tilfredsstille alle.

- Vi heller mot å reise til Asia annet hvert år fordi det er så mange markeder der og så mange fans der borte som er spredt rundt. I år ville det bli flere begrensinger grunnet EM og OL. Av den grunn ville troppen bli tynnere, og det er begrenset hvor langt vi kunne reise.

- Det finnes ingen spesiell plan for å ta turer til Amerika mer regelmessig fordi vi har amerikanske eiere. Men dette er en flott mulighet for Red Sox og Liverpool å komme sammen på Fenway Park, og det er en flott mulighet for utveksling av kunnskap.

- Alle er lokalisert på samme plass i store deler av de to ukene, så det vil bli flott for John, Tom og alle aksjeeierne å komme nær laget.

Ian Ayre mener det ville være ideelt å få den neste store amerikanske fotballstjernen til Liverpool, men han påpeker at det ikke har blitt lagt stor vekt på å finne en slik spiller.
- Vi ser ikke bare til Nord-Amerika fordi vi har amerikanske eiere. Først og fremst må de være gode nok for å spille for denne klubben. Men dersom de er det og kan bringe en ny dimensjon til denne klubben når det gjelder å bygge varemerke i det området, så ville det være flott. Men det vil alltid være sekundært i forhold til deres fotballferdigheter.

Fox Sports driver for tiden innspilling av en Liverpool-dokumentar
- De har gjort noen opptak med spillerne utenfor banen, og de skal til Liverpool den kommende uken. De kommer selvsagt til å ha folk på turen, og vi vil gi dem ubegrenset tilgang.

- Det vil bli rikelig med mediedekning rundt turen, og vi innser at vi kan bli litt selvtilfredse her på Merseyside fordi vi ser spillerne i gatene og kan se dem på Anfield de fleste ukene.