– Kan være katalysatoren

Jan Mølby har tro på at Joe Allen kan bli en viktig brikke i Liverpools nye spillestil denne sesongen. Han mener nysigneringen minner litt om Xabi Alonso.

Den danske Liverpool-legenden mener kvalitetene til waliseren gjør at han kapre en fast plass på midtbanen til de røde i løpet av kort tid, og at han kan bli en suksess allerede i sin første sesong på Anfield. Mølby har latt seg imponere over hvor godt Allen forstår spillet, løpskapasiteten hans og hvor godt han kan bruke både høyre og venstre fot.

– Hvis du skal ha et pasningsorientert lag, er du nødt til å ha en spiller som kan starte bakfra, sa 49-åringen til klubbens nettsider.

– For noen år siden var Xabi Alonso i klubben, og han var den som startet alle angrep. Joe Allen er en slik type spiller; han får ofte ballen, han får spillere til å bevege seg i rom, han er veldig kvikk i hodet og han har to gode føtter.

– Men han kan også håndtere det fysiske kravet som er i moderne fotball og det som kreves for å skape en treer på midtbanen. Han løper både opp og ned på banen, og jobber steinhardt.

– Jeg tror han kommer til å bli en veldig god spiller, men jeg tror han først og fremst er signert for å være en slags katalysator for pasningsspillet vårt.

Mølby er mektig imponert over 22-åringens pasningsegenskaper, og han var ivrig etter å tegne og forklare hvor god Allen er til å velge riktig løsning når han har mange alternativer.

– Allen ser den beste muligheten og tar den. Det er veldig viktig, sa Mølby. 

– Folk pleier å si at når du får ballen, trenger du to-tre alternativer du kan sentre til. Men når du har de alternativene, er det jo alltid én av dem som er et bedre valgt enn de andre.

– Desto oftere en spiller ser det beste valget, jo bedre er det for laget. Og jeg tror at når Allen får ballen, og han har to-tre spillere på løp, vil han oftest velge riktig alternativ. Det er veldig viktig for laget.

– Han kan definitivt heve dette laget, ellers ville ikke Rodgers hentet ham. Mange av oss har ikke sett nok av Allen til å dømme kvalitetene hans, men det har Brendan. Med all respekt å melde for Swansea, skal Allen spille for en mye større klubb med bedre spillere nå, og Brendan har troen på at han kan passe inn. Jeg er ikke bekymret, forklarte dansken.

– Jeg tror han har potensialet til å bli en spiller i aller høyeste klasse om et par år. Jeg tror det også er noe av grunnen til at vi signerte ham.