- Katalysator for videre suskess

Steven Gerrard er klar på at seks år uten trofé ikke er godt nok for Liverpool FC. En ligacuptriumf kan være katalyator for ytterligere suksess. Seier vil gi selvtillit og tro på nye triumfer. Sammenligner med 2001.

Liverpool har ikke vunnet et trofé siden FA-cuptriumfen mot West Ham i 2006.
- Seks år uten et trofé for denne fotballklubben er ikke godt nok. Det har gått for lenge. Alle vet det. Det er på tide vi vinner et trofé. Alle vet at klubben har vært gjennom noen vanskelige tider, men vi beveger oss fremover nå, sier Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Vi er desperate etter å få suksess igjen. Det er det vi jobber så hardt for å oppnå. Jeg håper bare dette er begynnelsen for oss. Det ville være dumt å vinne Carling Cup for så å hvile på laurbærene. Dette er en viktig cup for oss, men det er andre store trofeer vi ønsker å strebe etter.

- Jeg tror ærlig talt det vil bli en katalysator for en suksessfull periode for klubben dersom vi vinner cupen. Det vil opplagt gi oss troen og selvtillit til å levere mer.

- Det var det som skjedde i 2001. Vi hentet hjem ligacupen og så vant vi en cuptrippel. Det ga oss selvtillit til å vinne flere trofeer. Momentumet bygger seg opp og det gir alle en smak av suksess.

- Dersom vi vinner på søndag, vil denne spillergruppen oppleve hvordan det er å gå rundt et stadion fullt av jublende supportere. Den følelsen og kriblingen driver deg til å ønske mer.

- Vi er fortsatt med i FA-cupen og er utfordrere for en topp fire-plassering i ligaen. Det er ingen tvil om at det å vinne Carling Cup vil ha svært positiv innvirkning på oss resten av denne sesongen. Det vil gi oss pågangsmot til å oppnå mer.

Steven Gerrard vant ligacupen i 2001 og 2003, men i forrige ligacupfinale, i 2005, ble det tap mot Chelsea.
- Jeg har opplevd begge sider av den. Selvmålet jeg scoret og tapet mot Chelsea i 2005 var en av de tyngste dagene jeg har hatt som fotballspiller. Å tape en cupfinale er en forferdelig følelse.

- Jeg har vunnet denne cupen to ganger, og nå går jeg for hattrick. Det er min målsetting. Jeg skal gjøre alt jeg kan på søndag for å sørge for at vi reiser hjem fra Wembley med troféet på bussen.