- Kritikken har gjort meg sterkere

Jordan Henderson uttaler at han har vokst som fotballspiller på sitt første år i Liverpool.

- Til tider gjorde jeg det ganske bra, og var fornøyd med egne prestasjoner. Andre ganger var jeg skuffet over egne prestasjoner og hvordan jeg spilte. Men jeg skal vokse på det. Det er en del av fotballen. Jeg må håndtere det, og det vil hjelpe meg å bli bedre i fremtiden. Jeg har mange gode minner fra det siste året, og jeg har blitt mer voksen, uttaler Henderson til The Guardian.

- I starten av sesongen skulle jeg kanskje ha håndtert den økte oppmerksomheten du får som spiller for Liverpool litt bedre. Men jeg vil ikke ha det på noen annen måte. Jeg har blitt vant til det nå, og det er slik jeg liker å ha det. Det er bra å få litt kritikk. Det gir deg mer motivasjon til å bevise at folk tar feil av deg. Det er også viktigere hva Liverpools manager og lagkameratene synes, eller England-manageren og spillerne i Englands tropp, enn hva folk flest mener.

- Jeg vet det selv når jeg ikke spiller bra, akkurat som jeg vet når jeg spiller bra. Jeg er veldig selvkritisk. Av og til hadde jeg kanskje behøvd litt mer selvtillit. Jeg har hørt folk si at det vil være lettere å bedømme meg når jeg har spilt mer i midten, men det sier de trolig bare å beskytte meg. Jeg bør være i stand til å spille både på flanken og i midten. Jeg har spilt ute til høyre ganske mye, så jeg bør være i stand til å gjøre det like bra der. Får jeg sjansen sentralt håper jeg selvsagt å gjøre en god jobb der også.

Nå kan det se ut som Jordan Henderson vil få mer spilletid for England i EM enn folk trodde på forhånd. Det har han ingenting imot.

- Hele troppen har en rolle å spille. Det er veldig varmt her nede, og spillerne jobber veldig hardt. Alle som sitter på benken må være klare til å steppe inn og bidra i kampene. Det er stort for alle å være i EM-troppen. Det er en stor prestasjon, og jeg er glad for å være i EM. Jeg er ikke her bare for å stå på sidelinjen å se på. Jeg skal sørge for at jeg trener bra, og dersom det er bruk for meg er jeg klar til å bidra.

- Jeg håpet å komme med i troppen, og det gjorde jeg til slutt. Det siste året har gått veldig fort, men jeg er glad for å være i EM-troppen. Nå vil jeg forsøke å få mest mulig spilletid, sier midtbanespilleren som fyller 22 år på søndag.

- Forhåpentligvis får jeg en fin bursdagsfeiring etter Sverige-kampen.