- Kultursjokk å komme til Liverpool

Stewart Downing har ikke vært vant til å bli benket i sine tidligere klubber. Han innrømmer at det var et kultursjokk å komme til Liverpool, hvor konkurransen om plassene på laget er langt tøffere enn hos hans tidligere arbeidsgivere.

Downing føler seg langt fra sikker på å få starte søndagens ligacupfinale mot Cardiff.

- Jeg har blitt henvist til benken av og til, i motsetning til hos mine tidligere arbeidsgivere, hvor jeg har vært vant til å spille mer eller mindre hver eneste uke, uttaler vingen til The Independent.

- Det har vært vanskelig å venne seg til denne nye tilværelsen. Det har vært et lite kultursjokk. Men jeg har tilpasset meg. Du må bare være klar når du blir bedt om å spille, fortsetter han.

- Det har gått litt opp og ned for meg, men du må bare krumme nakken og fortsette å jobbe hardt. Jeg forventet å føle presset, men jeg forventet ikke at
presset skulle føles så intenst. Du blir satt under lupen hver eneste dag.

- Hver eneste kamp følger folk med på hva du gjør. Slik er Liverpool, og det er grunnen til at du ønsker å spille her. Du må skyve dette tilside. Du ønsker å spille for en klubb som er med i tetkampen hele tiden, og som driver deg videre som spiller.

- Den enkle utveien ville vært å dra herfra med halen mellom beina. Det eneste du kan gjøre er å jobbe hardt, og fortsette å trene godt. Kenny har fra første dag understreket at dersom du ikke trener godt, kommer du ikke med på laget. Kenny ser alt. Han følger treningene hver eneste dag, og dersom du ikke gjør det bra eller dummer deg ut, blir du ikke tatt med på laget. Du må bare gi ham hodebry ved å trene bra og sørge for at han  tar deg med på laget.

27-åringen spilte en av sine beste kamper for Liverpool i 6-1 seieren over Brighton sist helg.

- Jeg hadde finalen i bakhodet. Jeg visste den var like om hjørnet, så det var viktig å spille bra mot Brighton. Det var en god prestasjon av laget, og Kenny var meget godt fornøyd til slutt. Jeg følte meg veldig involvert mot Brighton. Du må bare krumme nakken og jobbe hardt. Gjør du det, vil du få lønn for strevet, og forhåpentligvis vil jeg få spilletid i finalen.

- Cardiff vil være en tøff test for oss. Jeg husker jeg spilte mot dem for Middlesbrough i FA-cupens kvartfinale. Alle forventet at vi skulle vinne, men de slo oss 2-0. Jeg vet hva de kan utrette, så vi må være godt forberedt, sier Downing om søndagens ligacupfinale.

- Du ønsker å spille i finaler. Vi har en å se frem til, og vi har en god mulighet til å nå en til. Dersom vi slår Stoke i FA-cupen, vil vi være tilbake på Wembley.

Downing kommenterer også situasjonen på landslaget nå som Fabio Capello har trukket seg.

- Jeg er sikker på at alle som har vært involvert med England det siste året vil forsøke å gjøre det bra nå fremover. Det er siste fase av sesongen, der alt blir avgjort, og en ny manager er på vei inn. Det blir en ny start for alle spillere, og dersom du spiller bra vil du komme med i EM-troppen. Dersom du ikke spiller bra, kommer du ikke med. Det er en stor motivasjonsfaktor, men for meg er Liverpool viktigst. Det ville vært fint å vinne en medalje med dem, og det ville vært enda bedre å vinne to.