- La oss vinne for supporterne

Steven Gerrard vil vinne Ligacup-trofeet for Liverpool-supporterne.

- Det blir en stor dag for supporterne. De har ventet lenge nok for en dag som dette. Det har vært noen vanskelige år, men supporterne har stått ved oss. De har vært glimrende, sier Gerrard til Liverpools offisielle hjemmeside.

Nå vil han betale supporterne før støtten.

- Vi vet hva fansen vil ha, og det er opp til oss spillere å levere det. Jeg trenger ikke å be Liverpool-supporterne om å lage leven på Wembley - jeg vet at de vil støtte oss. Vi må gi alt for dem. Supporterne fortjener et trofé, fastlår han.

Liverpool er skyhøye favoritter foran oppgjøret mot Cardiff, men Stevie Gerrard har erfart at det ikke alltid er like lett å være favoritt. I 2001 måtte Merseyside-laget ha straffer for å beseire Birmingham fra divisjonen under i Ligacup-finalen, mens en overtidsscoring av nettopp Gerrard reddet ekstraomganger mot West Ham i FA-cupfinalen fem år senere.

Anfield-klubben gikk riktignok seirende ut av begge straffesparkkonkurransene, men erfaringen medfører at Liverpool-kapteinen nekter å ta lett på Cardiff.

- Cardiff er en farlig motstander. Det er deres livs største kamp. De vil heve seg og prestere på et nivå de aldri har prestert på tidligere. Om vi senker oss, kommer vi til å få en tøff ettermiddag. Vi må nærme oss kampen på riktig måte. Om vi presterer på det nivået vi vet vi er kapable til, bør vi kunne vinne.

- Men vi har et gedigent hinder igjen å forsere. Det er veldig viktig at vi beholder fokus og gir alt for å vinne trofeet. Jeg vil klatre opp trappen og hente cuptrofeet, avslutter Steven Gerrard.