- Legger seg for enkelt

Tidligere røde Alan Hansen synes Luis Suárez gjør det vanskelig for dommerne å se om han virkelig blir tatt, ettersom de er vant med ryktet hans som skuespiller.

- Det er ingen tvil om at han går veldig, veldig enkelt i bakken, sier 57-åringen overfor BBC Sport.

Hansen mener engelsk fotball er blitt fullt av spillere som legger seg for ingenting, og at de er blitt såpass gode til det at det er vanskelig å se, selv på repriser. Han er redd filming har blitt en akseptert kultur blant spillerne i moderne fotball, og at den derfor nå er utbredt over hele fotballverden.

- På 1980- og 1990-tallet var spillerne mer ærlig i slike situasjoner.

- Nå er noe er nødt til å gjøres. Jeg snakker ikke kun om Suárez, men denne sesongen har vi sett tonnevis av spillere som går i bakken med minimal eller ingen kontakt.

- Det største problemet er at en kan se en hendelse i reprise 15 ganger på tv, uten å fastslå om det faktisk er kontakt.

Samtidig mener skotten at Liverpools toppscorer har blitt behandlet for hardt de siste ukene.

- I tre kamper på rad har Suárez blitt snytt straffespark, med den siste mot Norwich som verst, hvor han ble sparket, slått og dyttet over ende bakfra.

- Hver gang løper spilleren som taklet mot dommeren i etterkant, og påvirker ham med å si Suárez filmet. Derfor blir det veldig vanskelig for Suárez å få straffespark.

Hansen synes det skal bli interessant å se om uruguayaneren får straffe i løpet av de neste seks-sju-åtte ukene.

- Det er Liverpool som taper på at han ikke får de straffene han fortjener, på grunn av skuespillerryktet.

- Det jeg tror skjer nå, er at dommerne ikke bryr seg om ropene om straffer, med alt dette som bakgrunn.

- Det første dommerne spør seg om i en straffesituasjon, er om han filmer. Jeg tror de glemmer å se om det faktisk har vært kontakt. Den eneste måten han (Suárez) kan få ting til å snu, er om han slutter å falle for lett.

- Alt er opp til spilleren selv. Om han klarer dette på lang sikt, får han staffer når han faktisk blir tatt.