- Ligacupfinalen var vendepunktet

Stewart Downing føler at ligacupfinalen mot Cardiff var vendepunktet i hans Liverpool-karriere. Nå ser han frem til en ny kamp på Wembley.

Downing er desperat etter å unngå et hat-trick av semifinaletap, nå som Liverpool er klare for Wembley og et møte med Sunderland eller Everton lørdag 14.april. 27-åringen har nemlig vært med på å tape to semifinaler i FA-cupen med Middlesbrough.

- Jeg har tapt et par semifinaler tidligere, og det finnes ikke verre kamper å tape. Dersom du spiller deg frem til en semifinale og taper den, føler du at du like gjerne kunne ha vært slått ut i første runde, for alt det harde arbeidet har vært forgjeves, uttaler Downing til Liverpool Daily Post.

- Jeg spilte for Middlesbrough mot West Ham i 2006. Jeg aner ikke hvordan vi klarte å tape den kampen. Jeg var på benken i 2002 da Arsenal slo oss 1-0 etter et selvmål.

- Nå har jeg tro på at vi kan reise til Wembley og vinne uansett hvem vi møter i semifinalen. Du kan føle selvtilliten i laget. Det er hard konkurranse om plassene. Alle er på tå hev, og klør etter å spille godt.

- Jeg føler ligacupfinalen var vendepunktet for meg. Jeg spilte bra, og var fornøyd med alt jeg gjorde, både straffesparket jeg satte og alt jeg gjorde gjennom hele kampen. Det viktigste var at vi vant. Når du vinner genererer det selvtillit, noe jeg trives med.

- Jeg føler jeg har spilt bra etter den dagen. Nå ønsker jeg bare å fortsette med gode prestasjoner, og beholde plassen min på laget. Du må gjøre det bra, med den konkurransen det er om plassene.

- Jeg trives definitivt bra nå. Selv om kampen mot Stoke til tider var frustrerende sa manageren at jeg skulle fortsette å utfordre dem og forsøke å skape ting. Klarer du det, vil du til slutt få hellet med deg.

- Det ser ut som vi kanskje trives bedre med å spille cup enn seriespill. Dersom du vinner en cupkamp er du i neste runde, og du har ikke press på deg til å få med deg poeng. I ligaen handler alt om å kapre poeng, og vi har skuffet litt på det feltet.

- Til tider har vi blitt kritisert, men det må vi bare tåle. Vi har spilt uavgjort i en rekke kamper, men vi har prestert bra i noen av disse kampene. Vi har vunnet ligacupen, og er i semifinalen i FA-cupen. Det forventes at du vinner og spiller bra. Spillerne her trives med presset. Vi begynner å finne tonen nå, noe som er til hjelp for laget.

Nå håper Downing at han og hans lagkamerater skal ta igjen litt av det tapte i ligaen, ved å ta tre poeng mot QPR i morgen.

- Vi må slå dem. Fortsetter vi å spille slik vi har gjort og skape sjanser, tror jeg vi kan reise dit og vinne komfortabelt. Men vi må starte kampen bedre enn vi gjorde mot Stoke. Klarer vi det, vil vi vinne.

- Forhåpentligvis går ting vår vei i ligaen de kommende par ukene, slik at vi kan kjempe om fjerdeplassen. Det er kanskje for mye forlangt, men vi må fortsatt kjempe for å klare det. Du vet aldri hva som vil skje.