- Ligaen har prioritet

Cupturneringene er en mulighet til å gi de unge spillerne spilletid. Rodgers sier Premier League har prioritet. Lang reisevei og stor tidsforskjell gjør at seniorspillere er igjen hjemme.

Brad Jones, Andre Wisdom og Suso er de eneste fra startoppstillingen mot Newcastle som har reist med Liverpools tropp til Moskva for møtet med Anzhi Makhachkala. Med ligamøte mot Chelsea på søndag hadde Brendan Rodgers ikke andre alternativ enn å la de fleste seniorspillerne bli igjen på Merseyside.
- Vi ønsker å komme i en situasjon hvor vi kan kjempe på alle fronter, men på grunn av gruppens skjørhet må vi være forsiktig, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Ligaen er vår prioritet. Og hvis jeg uheldigvis må ofre andre turneringer og håndtere det på best mulig vis fordi vi kanskje ikke har en sterk nok spillerstall, så er det det jeg må gjøre.

- Det er fire timers tidsforskjell og reise involvert, og det er det store her. Hvis dere ser på vår forrige hjemmekamp mot Anzhi, stilte vi med et sterkere mannskap ettersom det ikke var noe reising. Vi hadde en sterk forestilling i derbyet etterpå.

- Jeg forsøker å forsikre meg om at spillerne er i fysisk form, og i mange kamper har de vært meget gode. Se på intensiteten mot slutten av Newcastle-kampen. Men jeg må håndtere kampen til helgen fordi den er meget viktig for oss.

- Du ville like å være konkurransedyktig i Europa League, men det er bare situasjonen vi befinner oss i for øyeblikket. Forhåpentligvis i årene som kommer vil vi ha en tropp som kan kjempe på alle fronter.

Jon Flangan ligger an til å få sin første kamp for sesongen etter å ha blitt friskmeldt av en ankelskade. Ifølge Liverpool Echo vil Conor Coady få sin debut, mens Adam Morgan starter på topp.
- Adam Morgan har gjort det fremragende for reservene. Han har virkelig kommet med i kampene og scoret noen mål. Det flotte med alle disse ungguttene er at de ønsker å vise hva de er gode for. De ser at det er en mulighet for unge spillere som kommer opp fra akademiet. Du kan ta vare på den eller ikke, og Adam er en av dem som vil forsøke å ta vare på den.

- Mange unge spillere har vært involvert i tidligere runder, og de vil bli involvert igjen. Jeg må beskytte spillere når gruppen er så liten. Jeg vil gi unge spillere en ny mulighet til å se på den taktiske siden av laget og gi oss en mulighet til å få et resultat.

- De neste årene vil vi utvikle oss, bygge videre og bli mer konkurransedyktige. Noe av det store de første seks månedene har vært karakteren i laget. Straks vi får tilført én eller to spillere her og lar troppen utvikle seg, vil vi ha en meget sterk etos og mentalitet.

For spillere som Stewart Downing, Oussama Assaidi og Joe Cole vil kveldens kamp bli en mulighet til å rette opp inntrykket fra møtet med Swansea.
- Spillere vil få sjansen, og det handler om hvordan de presterer og deres oppofrelse. Ingen her kan klage over å ikke få en mulighet.

- Cupkampene denne sesongen har gitt spillere en mulighet til å spille. Man kan ikke si at jeg ikke har sett på cupkampene og gitt spillerne en sjanse når de har gjort det bra. Suso og Wisdom har alle fått det.

- Det er det samme for seniorspillerne. Hvis du spiller bra, jobber bra og oppofrelsen er der, så har du en mulighet til å spille.

- Jeg ønsker å være med å kjempe i hver turnering, men jeg må ha i tankene hva vi har i øyeblikket. Hvis dere så på Newcastle i helgen, mistet de tre spillere med skade og en spiller ble utvist. Hvis noe tilsvarende skjer med vår gruppe, vil vi virkelig slite. Men det er også positivt at vi kan gi disse ungguttene en mulighet.