- Lucas har støttet meg i tunge stunder

Jordan Henderson har enorm respekt for Lucas Leiva, og forteller hvordan brasilianeren har hjulpet ham gjennom tunge stunder.

Henderson fryder seg nå over at Lucas er skadefri og klar til kamp igjen.

- Lucas har jobbet hardt for å komme tilbake så raskt som mulig. Han har trent de siste dagene, og ser ut som han nesten er klar for kamp, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

- Han har gjort ting enkelt, for jeg tror ikke han vil drive intensiv skytetrening fordi han frykter å slå opp skaden igjen. Han har sett skarp ut på trening. Han er en veldig fin fyr, så jo raskere han kan være tilbake jo bedre er det. Han er en topp spiller, det vet alle.

Henderson forteller at Lucas alltid har stilt opp for ham når han har trengt det.

- Han gir råd til de unge spillerne. Jeg har snakket med ham et par ganger om ulike ting. Han er en veldig trivelig fyr, som hjelper deg gjennom tunge stunder. Han er definitivt en av seniorspillerne som du ser opp til. Han er en stor spiller for Liverpool, og laget vil dra nytte av å ha ham tilbake snart.

Henderson forventer en tøff kamp mot Southampton i ettermiddag.

- Southampton har spilt bra de siste ukene, og fått noen gode resultater. De liker å spille ballen, og har noen gode spillere. Det blir en ny vanskelig kamp for oss, men vi har tro på at vi skal slå dem og forhåpentligvis spiller vi like godt som vi har gjort en stund nå.

- Southampton vil like å spille i Premier League. Jeg er sikker på at manageren deres og alle spillerne synes det er morsomt. Du ser det på måten de spiller på. Dette blir en god kamp, spår midtbanespilleren.

- Det er viktig å vinne hjemmekampene i Premier League. Det er hva vi forsøker å gjøre. Det blir en ny stor kamp mot Southampton, og vi må sørge for at vi er klare for oppgaven og har selvtilliten i orden før kampen.

Liverpool møter også Aston Villa og Fulham på Anfield før nyttår, og Henderson tar sikte på å vinne alle disse tre hjemmekampene.

- Dette er kamper vi går til med tro på at vi skal vinne dem, men det gjør vi med alle slike kamper. Med de spillerne vi har, tror vi at vi kan vinne. Det vil ikke være annerledes med disse kampene. Vi gir alle lag den respekten de fortjener, men vi er der for å gjøre jobben vår og vinne kampene.

- Jeg tror at supporterne skjønner hva manageren og alle andre forsøker å oppnå. Vi ser at vi blir bedre for hver uke som går, når det gjelder måten vi spiller på. Måten vi holder på ballen på, og presser som lag. Vi gjør definitivt fremgang som er synlig for folk, så jeg tror de skjønner dette og fortsetter å støtte oss slik de alltid har gjort, avslutter Henderson.