- Lucas vil komme tilbake sterkere

Brendan Rodgers tror Lucas vil komme tilbake som en sterkere spiller etter lårskaden. Manageren vil sende midtbanespilleren ut på oppdrag for å se kamper under skadeoppholdet.

Lucas Leiva måtte ut med lårskade allerede etter fem minutter mot Manchester City. Brasilianeren blir ute i 2-3 måneder.
 
- Det var meget skuffende fordi han var veldig begeistret for min måte å jobbe på, sier Brendan Rodgers til LFC Online.

- Han forstår helt de ideene jeg prøver å implementere. For ham ville det fått frem hans kvaliteter enda mer. Han hadde jobbet bra i sesongoppkjøringen. Han var helt strålende. Så hadde han gjort alt det harde arbeidet, blitt skadefri og kommet nesten i form. Da fikk han en strekk i låret. Det var en stor nedtur fordi han er en av disiplene, vil jeg si.

- Han forstår helt hva vi gjør. Han har trivdes med jobben på alle måter. Det er derfor meget vanskelig å miste en slik spiller i gruppen.

- Vi har holdt kontakten. Han har vært hjemme en stund fordi han ikke kan gjøre spesielt mye. Han har gode og dårlige dager ettersom han har vært lenge ute. Han jobbet hardt for å komme tilbake, men nå er han ute igjen.

Rodgers vil gjøre sitt for at Lucas er en viktig del av klubbens fremgang også når han går skadet.

- Vi skal holde humøret hans oppe. Jeg skal bruke ham til å dra ut og se noen kamper for meg fordi han er meget taktisk god. Jeg skal sørge for at han forblir i spillet taktisk sett. Det er meget viktig.

- For meg handler det om å få ham tilbake som en bedre spiller. Når du ser ting fra en annen posisjon, vil du plukke opp ting du kanskje ikke har plukket opp tidligere. Jeg vil få ham ut, slik at han fortsatt deltar i spillet.

- Han kan også jobbe på andre måter grunnet sin styrke. Jeg vet at kneet hans er sterkt, men vi kan fortsette å jobbe med det. Forhåpentligvis vil han hatt god nytte av alt arbeidet og komme tilbake som en bedre spiller.