- Luis er en målscorer av rang

Brendan Rodgers hyllet Luis Suarez etter 3-0 seieren over Wigan. Uruguayaneren gjorde to nye mål, og er nå toppscorer i Premier League.

Suarez står nå bokført med 13 mål på 17 kamper totalt for Liverpool denne sesongen, og 10 på 12 kamper i Premier League.

- Laget skal ha skryt i dag. Jeg syntes lagarbeidet var enestående, spesielt i annen omgang, sa Rodgers på sin pressekonferanse etter kampen.

- Luis gjorde to flotte mål. Hans bevegelser var igjen enestående, men i dag handlet det i stor grad om laget. Lagånden og holdningen, presset vi la på dem som et lag, var veldig sterkt. Dette var et resultat for alle, og jeg var henrykt over spillet, la han til.

- Vi står frem som lag. Luis spilte en stor rolle i det, noe du kunne se på målene hans i dag. Hans første mål var en strålende avslutning, etter en godt vektet pasning fra unge Raheem. Han avsluttet angrepet flott. Det andre målet var en vidunderlig pasning fra Jose Enrique, og et flott lite løp og avslutning av Luis.

- Luis er en målgjører av rang. Helt enestående. Vi er selvsagt glade som har ham. Men som sagt var dette en lagseier, og jeg syntes laget var strålende i dag.

Liverpool gjorde tre mål på 18 minutter i annen omgang, og sluknet dermed gjestenes ild fullstendig.

- Vi har skapt sjanser tidligere også, men ikke tatt vare på dem. Du kunne se selvtilliten vokse så fort vi hadde gjort det første målet, og spesielt når det kom så tidlig i annen omgang. Deretter spilte vi svært fornuftig.

- Jeg var henrykt over måten vi la press på ballfører på. Det var veldig intelligent fordi vi presset til riktig tid, og det ledet til det første målet. Jeg syntes også at vi generelt sett leverte godt pasningsspill, og spesielt etter pause.

- Wigan er et farlig lag. De har noen veldig gode spillere. De fikk et strålende resultat borte mot Tottenham tidligere denne sesongen. Så vi visste det ville bli en tøff kamp. Jeg er glad og henrykt på spillernes vegne, fordi de gir så mye på trening hver eneste dag, og nå fikk de belønning for det harde arbeidet. Det var viktig å holde nullen også.

Rodgers benekter imidlertid at hans mannskap er for avhengige av Luis Suarez.

- Vi ønsker selvsagt at andre spillere skal gi ham støtte, og du kan se han trives med det. Det er bare å se på scoringsraten hans denne sesongen. Han liker å spille i dette systemet, og liker friheten det innebærer å være enslig spiss.

- Det vi jobber med, på treningsbanen og ved å hente inn bestemte spillertyper, er å komme inn i de rommene han etterlater seg. Det er noe som vil fungere bedre og bedre, og det er det spennende med denne gruppen. De blir bedre hele tiden. Luis er spydspissen der oppe som scorer målene. Det er fantastisk.

Jose Enrique gjorde sitt aller første mål for Liverpool og sitt aller første Premier League-mål i dag, og så ut til å trives i en offensiv posisjon på midtbanen.

- Jose Enrique er et fantastisk talent. Se på Gareth Bale. Han spilte mye på venstreback, og ble så flyttet fremover, noe som passet hans styrker. Jose er en kar som jeg tror kan bekle den rollen for oss, men sin styrke og sin fart.

- Vi fortalte Jose i går at han og Raheem kan score mål dersom de får avslutningene sine på mål. Når ballen er ute på sidene, eller Luis gjør sin magi ved dødlinja, vil det bli scoringsmuligheter for dem.

- Jose gikk på et sugende løp for å komme i posisjon. Han forventet at ballen ville komme dit den gjorde, og han fikk scoringen sin. Det var flott gjort av ham, og jeg håper han fortsetter slik.

Rodgers forklarte også hvorfor han byttet ut Suso og satte innpå Jordan Henderson ti minutter før pause.

- Jeg følte at organiseringen i angrep ikke var slik jeg ønsket den, og da må du ta en avgjørelse i kampens hete.

- Du kan ikke overse slike ting. Du må alltid prøve å bruke intuisjon og agere ut fra hva du føler er best for laget i akkurat det øyeblikket. Suso hadde noen fine bidrag og scoret nesten, og det er en del av spillet. Jeg følte bare at jeg måtte forandre på ting i den posisjonen.

- Vi spilte med to bak og en foran, og jeg følte det ikke fungerte for oss når vi ikke hadde ballen. Vi snudde bare på trekanten, og fikk to spillere foran, og det virket som det fungerte bra for oss.

Liverpool er nå ubeseiret på sju kamper i Premier League.