- Lyskeproblemene er borte

Steven Gerrard sier til Daily Mirror at kroppen hans føles bedre enn på mange år, og uttaler at han definitivt har lagt lyskeproblemene bak seg.

- Slik jeg vurderer det for øyeblikket, så er kroppen min i den beste forfatning den har vært på mange år. Jeg har lagt lyskeproblemene bak meg, og jeg føler meg sterk, siteres Liverpool-kapteinen.

Nå tar han mål av seg til å fortsette karrieren både på klubblag og landslag minst frem til og med VM i 2014.

- Det som er viktig for meg er å ha trenere og managere som kjenner meg, og kjenner kroppen min. Nå får vi se hvordan jeg presterer i EM først, og om jeg har en fremtid under den nåværende England-manageren, og om han ønsker at jeg skal fortsette på landslaget.

- Dersom England-manageren min sier til meg at jeg inngår i hans planer for VM i Brasil, så vil det være en fin gulrot å ha hengende i enden av tråden. Det vil være en fin turnering å avslutte karrieren med, men det er mange ting som må tas med i vurderingen.

31-åringen ser nå frem til å samarbeide med England-manager Roy Hodgson under sommerens EM i Polen og Ukraina.

- Klarer man å se det store bildet, ser man at Roy har bevist i mange klubber og på internasjonalt nivå at han er en god manager. Hans CV beviser at han er en god manager. Han har vært manager utrolig lenge, og at han har klart å beholde fokus og være målrettet i alle klubber viser at han er en vinner. Får du et par svake resultater vil du få motbør. Men jeg har hatt ham som manager selv, og kan forsikre alle om at han er en fantastisk manager.

Forventningene til England er usedvanlig lave før EM. Gerrard tror det kan slå positivt ut for engelskmennene.

- Før mesterskap har vi vanligvis opplevd å bli hyllet som «den gyldne generasjonen» og blitt utpekt som forhåndsfavoritter. Vi har fått et par-tre gode resultater i begynnelsen av turneringene, og nasjonenen har tatt helt av. Spillerne har også begynt å tro at de er fantastiske. Kanskje har vi gått til turneringer og trodd at vi er bedre enn vi er. I de 2-3 siste turneringene har vi som spillergruppe antagelig trodd at vi er bedre enn vi er. Noen ganger har vi kanskje trodd at vi kun trengte å møte opp med landslaget, fordi vi har så mange gode spillere. Men vi har bare ikke prestert. Vi har ikke funnet tonen.

- Men jeg skal ikke være for selvkritisk. Vi har vært nære noen ganger. Men med det verktøyet vi har hatt og de spillerne vi har hatt, føler jeg at vi burde ha gjort det bedre.

- Denne gangen føler jeg at folk er mye mer realistiske. Forventningene er ikke så høye, ettersom vi ikke har prestert bedre enn vi har gjort i tidligere turneringer. Presset og forventningene ser ut til å være litt i vår favør for en gangs skyld, heller enn til hinder for oss og en bør på skuldrene våre. Så vi håper vi klarer å utnytte dette til vår fordel.

- Vi så hva Chelsea klarte i Champions League. De var ikke det beste laget i finalen. De var ikke det beste laget mot Barcelona heller, men de er likevel europamestere og fortjener det.

- Så sjansen er tilstede for at laget som ikke er favoritter kan vinne de gjeveste trofeene i fotballen. Jeg har opplevd mange tilbakeslag og skuffelser som landslagsspiller, men tanken på at vi en vakker dag skal oppnå suksess og bli helter lever fortsatt. Det er drivkraften.