- Markant fremgang siden mai

Brendan Rodgers mener Liverpools opptreden i det målløse oppgjøret mot Swansea viser at Liverpool hatt hatt fremgang siden lagene møttes i mai.

Liverpool hadde 21 avslutninger og et ballinnehav på 50,5 prosent mot Swansea. De røde var uheldige som ikke forlot Liberty Stadium med tre poeng etter at Raheem Sterling hadde truffet tverrliggeren og Jose Enrique hadde fått annullert et mål for offside. I mai tapte Liverpool 0-1, men kom til bare 13 avslutninger og hadde et ballinnehav på 37,6 prosent.

- Jeg synes det var en markant forskjell. Jeg er meget fornøyd med kvaliteten på spillet vårt i dag. Jeg synes angrepsoppbygningen var god. Vi spilte oss bra igjennom gjennom lagdelene, sa Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com etter 0-0 mot Swansea.

- Jeg synes vi bare skulle hatt en brøkdel mer tro på det vi gjorde i den siste tredjedelen av banen. Det var tilfeller rundt straffefeltet hvor vi kunne ha fått i vei et skudd raskere. Det ligger på hvilke type spillere og personell du har.

- Jeg synes vi opptrådte godt, og folk som så kampen mot slutten av forrige sesong vil forhåpentligvis ha sett en forskjell i dag.

- Vi var uheldige med offsidemålet som ble annullert. Jeg synes det var mål etter å ha sett reprisen. Men jeg vil ikke si at det er to tapte poeng fordi det er en vanskelig plass å komme til.

- Vårt prestasjonsnivå blir bedre hele tiden. Det mangler bare å klatre på tabellen, men vi skal gjøre det. Det er et lag som har kommet sammen med en annen måte å jobbe på. Jeg kan se forbedring hele tiden.

Rodgers var meget godt fornøyd med Liverpools forsvarsspill.
 
- Defensivt var vår koordinasjon som lag god. Det var til tider perioder med hardt press, men de har et system som har vært i funksjon i fem eller seks år. Spillerne kjenner sin rolle og funksjon. For å forsvare seg mot det må du være godt organisert. Jeg synes vi hadde det i tillegg til å være trussel den andre veien.

Pepe Reina foretok noen gode redninger, inkludert da han måtte ut å blokkere, og det resulterte i en kollisjon med Nathan Dyer.

- Han har en hoven kjeve. Han var meget modig. To spillere gikk for ballen, og han fikk litt smerter. Men han er ok. Det var ødeleggende for hans gode utseende.

Swansea spiller en pasningsorientert fotball, og han synes også Liverpool gjør fremskritt i den retningen

- Swansea spiller på sin måte. Det er ikke slik at vi ønsker å spille på Swanseas måte. Liverpool har spilt god fotball i mange år. Vi ser bare på en annen måte å jobbe på, og spillerne har vært fremragende i sin respons. Vår måte å jobbe på blir bedre for hver kamp som går.

Rodgers fikk spørsmål om når han kan kalle laget ute på banen for sitt lag.

- Spillerne har jobbet meget bra. Jeg må si de har vært helt fantastiske. Men alle vet at man har behov for å få inn sine egne spillertyper før du kan si at det er ditt lag.

- Da jeg kom til Swansea, hadde vi 12 spillere som kom inn i løpet av det første på året. Seks spillere dro. I den andre sesongen kom syv inn, mens ni gikk ut.  Inntil man får en slik forandring, kan du ikke si at det er ditt lag.

- Jeg er ikke sikker på om det kommer til å skje i januar. Dette året ønsket klubben å få balanse i regnskapet og ser hvor den sto.

- Det var en stor investering i klubben og selvsagt dro mange spillere i sommer, og noen få kom inn. Vi er ute etter å gjøre forretninger i januar for å hjelpe og støtte spillerne som er her.

- Det er der vi står som fotballklubb. Eierne stoler på meg at jeg skal utvikle den over tid. Som manager ser du alltid på det kortsiktig for du må ta vare på det kortsiktige, men vi skal komme dit.

Brendan Rodgers var for første gang tilbake på Liberty Stadium etter at han ble manager for Liverpool.

- Det var en følelsesmessig retur fordi jeg så så mange folk som har delt store øyeblikk i mitt liv i løpet av de par årene jeg var her.

- Det er en fantastisk plass å komme tilbake til, og jeg så virkelig frem til det, å se folk og den flotte støtten de har. Jeg vil alltid huske min tid med gode minner her.

Rodgers synes han fikk en god mottagelse av hjemmepublikummet.

- Jeg synes de viste stor respekt, og jeg takker dem for det. Du kommer alltid til å være mange artige kommentarer på veien, men det var strålende å se folkene før kampen.

Også Joe Allen var tilbake på sin gamle hjemmebane.
 
- Jeg synes han gjorde det meget bra. Han spilte mer som den som skal kontrollere på midtbanen. Jeg synes han spilte bra i dag. Hans kroppsarbeid var bra, han hadde gode mottak og spilte ballen fremover på riktig tidspunkt.

- Joe har vært fremragende siden han kom hit. De seneste ukene har det pågått ting, og han har blitt far og fått lite søvn, men tvers igjennom har han vært utmerket.