- Mitt viktigste lokaloppgjør

Et hat-trick, åtte scoringer, to røde kort og 26 kamper. Det er fasiten i Merseyside-derbyet for Steven Gerrard. Selv karakteriserer han lokaloppgjøret på Wembley på lørdag som det viktigste derbyet han har vært involvert i.

- For en lokal gutt som meg er ethvert derby stort. Men om jeg må plukke ut ett som det største, må jeg si at det blir dette, rett og slett på grunn av begivenheten, hvor kampen blir spilt og hva som står på spill, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Lokaloppgjøret er den første kampen jeg ser etter når terminlisten blir offentliggjort. Jeg elsker å spille i disse kampene, og har satt pris på hvert eneste lokaloppgjør jeg har spilt i. Som lag ser vi veldig frem til lørdagens kamp. Det blir en fantastisk kamp, og en stor begivenhet for byen.

Dette er første gang Merseyside-rivalene møtes på Wembley uten at et trofé står på spill.

- Det er en spesiell begivenhet når to lokale rivaler møtes på Wembley. Jeg trenger ikke gå inn på detaljer, for alle vet hva dette betyr. Jeg så FA-cupfinalen i 1989 på TV, og som fan var det ekstra spesielt med en derbyseier på Wembley. Men jeg tror det er bedre for begge klubber at vi møtes i semifinalen i stedet for i finalen, for et finaletap vil være mye, mye tyngre å takle.

- Jeg vet det er en gammel klisje, men lagenes form den siste tiden er fullstendig uten betydning når du møter Everton. Det spiller ingen rolle om du har vunnet ti kamper på rad eller ikke har vunnet på ti kamper, lokaloppgjørene lever sitt eget liv.

- Ingenting kan sammenlignes med et lokaloppgjør. Tempoet er høyere, kampen er mye mer hektisk, du må ta kjappere avgjørelser når du har ballen, og det er en skikkelig fight. Ligatabellen er irrelevant i denne sammenheng. Det spiller ingen rolle hvor lagene ligger på tabellen foran en slik kamp. Ingen av spillerne som går ut på banen på lørdag vil tenke på hvor de ligger på ligatabellen når kampen blåses av. Det er en enkeltstående kamp. En cupkamp. Et lokaloppgjør. Vi kommer ikke til å tenke på ligatabellen. Alle spillerne vil kun fokusere på å vinne og nå FA-cupfinalen.

- Vår erfaring ved å vinne Carling Cup kan hjelpe oss på Wembley. Banen er stor, kampen er stor og erfaring fra slike begivenheter kan bare være til hjelp.

- Det er viktig å beholde fatningen i lokaloppgjør. Det har jeg lært. Du må holde deg i skinnet og unngå utvisninger. Du ønsker ikke å pådra deg tåpelige røde kort.

- Kampen kommer til å bli jevn og intens, og jeg kan ikke se at noen av lagene vil dominere stort. Jeg tror det blir en jevn kamp der små detaljer vil bli helt avgjørende. Det kan være litt ekstra klasse, en genistrek, som avgjør kampen.

- Vi tar med oss selvtillit til Wembley etter å ha slått Blackburn på den måten vi gjorde. Planen var å oppnå et positivt resultat for å løfte laget og gi oss troen, for vi er klar over at resultatene våre i det siste ikke har vært gode.

- Andy Carroll kan høste selvtillit fra sin scoring. Det var en sårt tiltrengt scoring, som vil ha gjort ham meget godt. Jeg syntes Jordan Henderson var strålende, når han steppet inn som høyreback, og det var godt å se Jonno og Agger nærme seg formen etter skader.