- Mulighetenes turnering

Brendan Rodgers sier at han har tatt ut en tropp til kampen mot Young Boys som han mener er god nok til å vinne kampen, men at det er samtidig gir unge spillere en sjanse.

På en pressekonferanse i Bern i kveld uttrykker Liverpools manager forventning over hvordan en tropp med gjennomsnittsalder på 22 år vil gjøre det i en kamp i Europa League. Det inkluderer syv tenåringer, blandet med rutinerte spillere hvor de fleste for øyeblikket får lite spilletid i Premier League.

- Jeg er alltid spent når jeg skal se unge spillere da du aldri helt vet hvordan de vil gjøre det før du setter dem i en spesiell situasjon, forklarer Rodgers før morgendagens første kamp i gruppe A i Europa League.

- Det er en lett blanding av spillere her. Vi har spillere som har vunnet denne turneringen, vi har erfarne landslagsspillere og noen veldig talentfulle unggutter. Jeg ser veldig mye fram til å se hvordan de vil fungere som en gruppe og hvordan de vil representere klubben.

- Hvis spillere gjør det bra i morgen kveld er det absolutt ingen grunn til at de ikke kan bli involvert til helgen. Jeg liker å ha en liten tropp da det gir motivasjon til de spillerne som er akkurat utenfor laget.

- I tillegg gir det håp til unge spillere. De vil alltid føle at de kan komme seg inn i troppen eller være i nærheten av troppen, men da må de vise at de kan kjempe og har personlighet til å komme på laget. Det er hva vi vil finne ut av over de neste ukene.

- Jeg ser fram til kampen i morgen. Vi har en tropp som kan vinne kampen, eller i det minste få et godt resultat, og jeg har veldig tro på at vi kan gjøre det.

- Etter å ha sett videoer av motstanderen kan du se at det er et lag som spiller god fotball, fortsatte Brendan Rodgers. – De spiller 4-3-3 og sveitsisk fotball har alltid produsert spillere som er gode teknisk og taktisk.

- De spiller med tilbaketrukne midtbanespillere som har god erfaring med å kontrollere kamper og de vil prøve å bygge opp sitt spill bakfra, slik at det vil bli en vanskelig test for oss. De fungerer bra i sitt system og vant en god seier i cupen sist helg, samtidig som det vil være en stor motivasjonsfaktor at de nå spiller mot en av de største klubbene i verden.

- Det er ingen tvil om at Premier League er vår førsteprioritet, men jeg ser på dette som en mulighetenes turnering. Det er en turnering vi ønsker å gjøre det bra i og er definitivt ikke noe vi ser bort i fra.

- Jeg har tatt med spillere hit som jeg mener, ut fra å ha sett dem tidlig i sesongen, kan komme inn og bidra. Jeg vet de har talent, spørsmålet er om de er i stand til å komme inn og kjempe på førstelaget.  Det er hva vi håper.

- Balansen må være riktig, vi har unge og spennende spillere her, og vi har erfarne spillere som betyr mye for klubben.

- Vi har spillere som Nuri Sahin som behøver kamper for å komme i kampform og vi har karer som Jamie Carragher som også behøver kamper og som er veldig viktige spillere for meg.

- Carragher har vært helt fenomenal, hver eneste dag. Å se han arbeide, å se hans fokus, å se hvordan han har levd sitt liv og den lidenskapen han har for Liverpool Football Club er veldig oppmuntrende. Han er en stor rollemodell for de unge spillerne.