- Mye kan forbedres

Alex Inglethorpe er fornøyd med å vinne, men mener Liverpool har mye å gå på spillemessig. Daniel Pacheco får skryt etter det som kanskje var spanjolens siste kamp i Kirkby.

Selv om Crystal Palace ble sendt hjem med 1–4 i sekken fra akademiet i dag, innrømmer reservelagstrener Inglethorpe at han ikke er helt tilfredsstilt med det som skjedde på gressmatta.

– Vi spiller for to forskjellige ting: resultatet og prestasjonen. Resultatet ble bra, men prestasjonen mener jeg kan bli mye bedre. Jeg syntes ikke vi flyttet ballen nok eller dominerte så mye som vi ønsket, og når det kommer til ballinnehav rotet vi litt for mye, fortalte han til LFC TV etter seieren.

– Integriteten var imidlertid til stede. Vi jobbet hardt, men manglet litt i forhold til «Liverpool-stilen».

Dette var den tredje triumfen på rappen for den nye treneren.

– Seirene er strålende, men for meg handler det veldig mye om prestasjonen. Den må bli mye bedre. Jeg tror vi kan bedre spillestilen vår betraktelig.

Kampens første målscorer var Daniel Pacheco. Han har ikke fått like mye førstelagsfotball som han håpet på før sesongen, og mye tyder på at 21-åringen reiser fra klubben i januar. Men igjen viste han kvaliteter for reservelaget, og Inglethorpe er meget fornøyd med teknikeren.

– Han setter standarden på trening når han er med oss. Jeg har virkelig likt å jobbe med Dani. Det er enkelt å se at han har gått skolen i Barcelona. Man ser at han har noe spesielt med ballen i beina. Han finter, fører ballen, vender. Jeg synes han er farlig når han får ballen på venstresiden – du vet aldri hva han kommer til å gjøre. Profesjonaliteten hans har også vært upåklagelig.

Angrepstalentet Samed Yesil er tilbake fra skade, og viste seg umiddelbart frem i comebacket. Han ble byttet inn i andre omgang og scoret sitt første mål i den røde trøya etter fem minutter på banen.

– Og for et mål det var! Jeg tror ikke det er noe man kan lære vekk. Det er noe han har bygget opp fra en ung alder – evnen til å lukte hvor målet står til enhver tid, selv om han verken har ballen eller ikke er fokusert. Han så svært god ut da han kom inn, og jeg er glad på hans vegne.

I Conor Coady sitt fravær fikk Jon Flanagan bære kapteinsbindet, og scouseren svarte med å spille en god kamp, før han selv scoret på tampen.

– Du vet hva du får av Flano. Han gjør det samme på trening. Han er blant de spillerne som holder hodet kaldt. Når ballen er på hans del av banen, vet man hva som kommer. Han er veldig pålitelig.

Dette var reservelaget siste kamp i 2012, og Liverpool-reservenes oppkjøring til vårsesongen skal foregå i varmere strøk.

– Deler av troppen blir med til Singapore, for en turnering der nede. Den andre halvdelen av sesongen blir det kanskje flere muligheter for at noen spillere kan lånes ut, mens noen yngre kommer inn, så jeg tror det blir noen forandringer etter nyttår, avslutter Inglethorpe.