- Raheem må fortjene ny kontrakt

Brendan Rodgers sier at Raheem Sterling må vise at han kan prestere stabilt på høyt nivå før han kan tenke på å få en ny og lukrativ avtale med Liverpool.

Raheem Sterling fyller 18 år i desember og da vil det være et år siden han skrev sin første profesjonelle kontrakt som fotballspiller. Unggutten har fått sjansen fra start i Liverpools to siste kamper mot Manchester City og Arsenal, og grepet sjansen begjærlig ved å være en av banens beste spiller ved begge tilfellene. Manager Brendan Rodgers advarer imidlertid mot å bygge opp unggutten for høyt for tidlig, og at han har mer å gjøre før han kan forvente å tjene de store pengene.

- Det siste jeg ønsker å se er at Sky Sports kommer med nyheten om at han har skrevet under ny femårskontrakt etter to kamper, sier Rodgers til Liverpool Echo om den strålende starten som Sterling har fått i helrødt. – Det er liten tvil om at dette er noe vi vil vurdere de kommende månedene, men jeg har sett så mye som har skjedd med unge spillere.

- Du ser disse unge guttene som spiller en eller to kamper, de får disse supre kontraktene og siden går det bare nedover. Når de er blitt 22 eller 23, hører du folk undrer «hva skjedde med den og den?» Den største tingen som skiller folk fra realiteten er penger. Du må beskytte unge spillere og hjelpe dem.

- Jeg har arbeidet med spillere i Swansea som har tilbrakt sitt liv i fotball og aldri tjent mer enn to tusen pund i uka. Nå ser du disse unge spillerne som er multimillionærer. Uansett hva du sier, du tar vekk noe av den skarpheten de har.

- Poenget jeg har gjort overfor Raheem er at han må fortjene det. Hva jeg har gjort i hans karriere er ubetydelig, jeg har bare gitt ham en sjanse. Hva jeg ønsker å se er at han kan bli stabil. Hvis du får sjansen og viser stabilitet, da vil du få belønning for det.

- Det jeg vil si om Raheem er at han er god til å lære. Under pre-season måtte han lære, og nå to måneder senere spiller han med ansvar. Du prøver å forbedre unge spillere teknisk, men også taktisk. Hvis han fortsetter slik vil han ha en glimrende karriere. De som støtter ham må imidlertid forstå at de må sørge for at han hele tiden er fokusert. Jeg kan prøve å utdanne ham, men jeg kan ikke kontrollere alt.