- Rehabiliteringen går bra

Lucas Leiva var i dag tilbake på Melwood etter seks uker i hjemlandet. Midtbanespilleren ser frem til å kaste krykkene og starte på gjenopptreningsprogrammet.

Lucas Leiva måtte operere fremre korsbånd i venstre kne etter kvartfinalen mot Chelsea i Carling Cup 29.november, og sesongen er over for midtbanespilleren. Operasjonen ble foretatt i Brasil, men i dag var Lucas tilbake på Melwood. Liverpoolfc.tv har lagt ut bilder av 25-åringens gjensyn med noen av lagkameratene. Nå venter en lang gjenopptrening.

- Jeg er meget glad for å være tilbake. Jeg har virkelig savnet mine lagkamerater og atmosfæren her. Det var derfor jeg bestemte meg for å komme tilbake hit og fortsette rehabiliteringen, sier Lucas Leiva til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er fortsatt et langt stykke unna, men kneet blir bedre og rehabiliteringen går bra. Jeg må sørge for at jeg fullfører en perfekt rehabilitering og kommer tilbake så raskt som mulig.

- Neste stadiet er å få kneet i bevegelse, og i løpet av de neste ukene vil jeg begynne å gå igjen. I løpet av en måneds tid kan jeg forhåpentligvis begynne i treningsstudioet med programmet mitt og være i stand til å jobbe med vekter.

- Når du går med krykker kan du ikke gjøre så mye, så jeg kan ikke vente med å begynne på programmet mitt og komme meg i svømmebassenget etc.

- Fysioterapeutene og legene har fortalt meg at rehabiliteringen går bra og at det er god fremdrift. Jeg gjør alt jeg kan for å få kneet bra igjen.

Det har vært vanskelig å se Liverpools kamper på tv, men alle støttemeldingene har inspirert Lucas.
- En av grunnene til at jeg bestemte meg for å komme tilbake hit er at jeg tror det ville være bra å se kampene her og være nærmere til fansen.

- Etter at jeg havnet på sidelinjen, har jeg forsøkt å bruke tiden min på å se kamper og bruke Twitter sammen med fansen, slik at jeg kunne være nærmere dem og også nærmere klubben.

- Uheldigvis er jeg ikke i stand til å spille, så jeg har måttet finne andre måter å være involvert i kampene. Twitter virker å være en god måte.

- Dette er første gang i min karriere at jeg har vært ute i en lengre periode. Å bruke Twitter med fansen var en god måte å ikke være så frustrert og gi støtte til mine lagkamerater.

Liverpool står overfor to cupoppgjør, mot Manchester City og Manchester United, denne uken.
- Det er klart jeg skal være på Anfield, forsøke å støtte og også være i garderoben. Det kommer ikke til å være enkelt for meg fordi det vil bli min første kamp på Anfield etter at jeg ble skadet, men det er en viktig kamp. Vi har en sjanse til å komme til finale. Forhåpentligvis kan jeg være på Wembley i februar og få en medalje!

- Jeg har tro på at vi kan få to gode resultater denne uken. Vi har vist mot de store lagene at vi er kapable til å vinne mot slike lag. Vi må ha troen.

- Jeg vet at vi ikke fikk et godt resultat mot Bolton, men nå skal vi spille i en annen turnering og mot City. Vi har en mulighet til å komme til finalen. Jeg tror fansen vil være veldig spente og støttende gjennom 90 minutter.