- Rettferdigheten er i ferd med å seire

Rettferdigheten er i ferd med å seire, er konklusjonen blant Hillsborough-familiene etter at High Court i dag beordret nye likskuer etter Hillsborough-tragedien.

Lord Chief Justice Lord Igor Judge konkluderte med at nye beviser fremlagt av Hillsborough Independent Panel betyr at det ikke er til å unngå at man må forkaste konklusjonene i de gamle likskuene og gjennomføre nye.

- Sannheten må frem i lyset, uansett hvor opprørende og usmakelig den er. Hvert eneste offer fortjener skikkelig respekt, uttalte dommeren.

- Vi er henrykt over dette. Rettferdigheten er i ferd med å seire. Dette er et stort steg i riktig retning for familiene, sier Trevor Hicks i Hillsborough Family Support Group til Liverpool Echo.

Dommer Igor Judge mente at regjeringsadvokatens søknad om nye likskuer var godt grunngitt, og forklarte hvorfor han mente det var riktig med nye likskuer for de 96 Liverpool-supporterne som omkom på Hillsborough i 1989.

- Vi beundrer familienes søken etter sannheten, og deres kamp for å finne ut hva som virkelig skjedde på Hillsborough. I denne saken har det blitt antydet at de som omkom på en måte bidro til tragedien, når faktum var at de var hjelpeløse ofre.

- Avgjørelsen om å erklære alle døde klokken 15.15 var kanskje det mest dramatiske og mest opprivende ved de opprinnelige likskuene.

Dommeren konstaterte at mange ofre kunne ha overlevd etter det tidspunktet dersom de hadde fått medisinsk tilsyn. Han mente også feilene som ble begått av politiet ikke hadde blitt etterforsket godt nok, og det samme gjaldt også andre organisasjoner.

- Bevisene som foreligger er nok i seg selv til å oppheve de opprinnelige likskuene, sa dommeren.

Han sa også at politiets forsøk på å skjule sannheten og legge skylden over på ofrene i seg selv også var grunn nok for nye likskuer.

- Dette er en stor dag som betyr uendelig mye for oss. Vi har kjempet for dette i over 23 år. Vi har vært desperate etter å ha fått konklusjonene fra de opprinnelige likskuene opphevet, uttaler Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group.