- Rodgers har de rette egenskapene

Roy Evans mener at Brendan Rodgers har de egenskapene som kreves for å lykkes som Liverpool-manager.

Evans, som selv var Liverpool-manager i perioden 1994-1998, ser lyst på en fremtid med Rodgers ved roret.

- Hans første dag på jobben var nok selvsagt litt skremmende. Brendan kjente ikke de fleste spillerne fra før, så han møtte nye folk. Det han må gjøre nå er å legge frem sine planer og hvordan han akter å gå frem, og gjøre det klart hva han forventer av spillere og stab. Han vil han få rikelig med tid på treningsbanen før sesongen starter, noe som er bra, uttaler Evans til Liverpoolfc.com.

- Hvordan han håndterer spillerne er veldig viktig. Du forsøker å få det beste ut av dine spillere, gjennom å snakke med dem, for de er alle ulike og har ulike personligheter. Du må behandle dem som et lag i forbindelse med kampene, men som individer til daglig, fortsetter han.

- Når du får denne jobben, skjønner du hvor mye klubben betyr for så mange mennesker, med det ansvaret det medfører. Når du skjønner at fremtiden til klubben og fansen ligger i dine hender vil du være litt nervøs første dag på jobben.

- Brendan gjorde en utmerket jobb i Swansea, hvor laget hans spilte flott fotball som var artig å se på. Det er slik du ønsker at Liverpool skal spille. Presset vil merkes når kampene begynner, og da blir det annerledes. Så langt synes jeg Brendan har hatt en flott start i Liverpool. Han har fått folk til å se fremover og bli nysgjerrige på hvor han kan føre oss.

- Det var på tide å gå videre med en ung manager. Jeg liker måten han snakker om fotball på. Han virker å ha lidenskap for spillet, og han minner litt om noen tidligere Liverpool-managere så langt.

- Forventningene i Liverpool er enorme, og det er noe han må bli vant med ettersom han kommer fra Swansea hvor målet var å holde seg i Premier League. Det er ingen enkel jobb, men det vet han. Når du kommer til Liverpool forventer du ikke at det skal bli lett. Du forventer en skikkelig utfordring, og det er nettopp hva det vil bli for ham.

- Det tøffeste for ham vil være kravene til resultater, for resultater er alt og fansen vil dømme deg ut fra resultater. Men det vet han også. Det vil ikke komme som noe sjokk for ham. Forhåpentligvis takler han det, og oppnår suksess.

- Liverpool er et pasningslag, og vi er i stand til å holde ballen i laget. Han vil få en god start i så måte. Men vi må bli mer aggressive på hjemmebane, og vi bør forsøke å avgjøre kampene tidlig. Vi trenger litt mer positive holdninger, og vi må sette flere av sjansene vi skaper. Så snart Brendan har bestemt seg for hva han vil gjøre, må han holde seg til den planen. Det må du få med staben din på. Staben er veldig viktig for en manager.