– Sami var en rollemodell

Lucas mener Sami Hyypiä var et forbilde og en rollemodell for de unge spillerne på Melwood. Han er ikke overrasket over at finnen ble manager.

Bautaen fra Finland spilte i forsvaret til Liverpool i ti år, og rakk å være med i 464 kamper før han tok turen til Tyskland i 2009. På Anfield var 38-åringen med på å vinne Champions League, UEFA-cupen, UEFA Super Cup (to ganger), FA-cupen (to ganger) og ligacupen (to ganger).

Før dagens treningskamp mellom de røde og Hyypiäs Bayer Leverkusen, var Lucas full av lovord om Liverpool-legenden.

– Jeg fikk muligheten til å spille med Sami i to eller tre sesonger, og da var jeg veldig ung, fortalte midtbanesliteren til liverpoolfc.com.

– Han er veldig profesjonell og var en strålende spiller. I garderoben var han den som holdt alle samlet, spesielt de unge spillerne.

– Han prøvde alltid å gi deg tips og selvtillit før du enten skulle trene eller spille kamp.

– Han var som en rollemodell for oss og meg, og jeg gleder meg virkelig til å møte ham igjen. Nå har han en helt ny rolle, og vi håper han lykkes like bra som manager som han gjorde som spiller.

Hyypiä var, i tillegg til sin enorme hodestyrke, kjent for å være en klok spiller, noe Liverpools midtbaneanker også poengterte.

– Vi visste at han hadde mye kunnskap rundt det taktiske, posisjonering og alt annet, så vi skjønte egentlig at han skulle til å bli manager, la 25-åringen til.

– Faktisk skjedde det kanskje raskere enn vi hadde trodd, men det er imponerende av Sami, og jeg glad for at han ble manager for en så stor klubb allerede – i en såpass ung alder.

Lucas forventer en god kamp mot tyskerne, men satser også på at The Kop vil gi bortelagets manager en hyllest.

– Jeg er sikker på at han får en fin velkomst (på Anfield). Jeg husker godt hans siste kamp, da jeg også var involvert, og det var veldig følelsesladet, mimret Lucas.

– Han spilte med ære for Liverpool i ti år, og jeg tror han elsket det og klubben. Derfor vil supporterne prøve å gi ham best mulig velkomst – fordi han fortjener det.

Etter å ha vært ute siden i fjor høst, har Lucas kommet tilbake på rekordtid. Han fikk spille allerede i kampene som ble spilt i Nord-Amerika, og deltok også i Europa League-kvalifiseringen.

– Vi har hatt tre treningskamper, og med to offisielle kamper (mot Gomel) samt denne mot Bayer Leverkusen, vil vi ha spilt seks kamper totalt før Premier League-starten. Det er veldig viktig å få en god del minutter på banen, slik at hele troppen er i toppform til seriestarten, avsluttet taklingsspesialisten.