- Samme målsetning fortsatt

Steven Gerrard sier at siktemålet foran sesongen var topp fire i Premier League og å komme langt i cupene. Det er en målsetning som gjelder fortsatt foran viktige møter på Anfield.

- Det er fortsatt mulig å komme inn blant topp fire og å gjøre det godt i cupene, forklarer Steven Gerrard i en uke hvor Kenny Dalglish har kritisert sine spillere og media har stilt spørsmålstegn ved manageren.

- Hvorfor forandre målsetning, fortsetter Stevie G overfor The Times. – Vi er seks poeng etter fjerdeplassen og det er 16 kamper igjen. Sier dere at dette laget og spillerne ikke har kapasitet til å ta det igjen? De lagene som vi kjemper mot spiller heller ikke stabilt godt. Man United tapte nylig 3-0 mot Newcastle, Chelsea spilte uavgjort mot Norwich og Arsenal har tapt de tre siste kampene.

- Ikke misforstå, alt er ikke glimrende her. Vi må kjempe for å komme blant topp fire, men det var ikke alle som trodde på oss da vi sa det før sesongen.

- Det er klart at du foran hver sesong undrer på om du kan være med i tittelkampen, og for øyeblikket er vi ikke det. Likevel, ved slutten av denne uka kan vi være klare for Wembley, kan være i 5.runde av FA-Cupen og vi kan ligge seks poeng unna 4.plassen. Resultatet kan også bli annerledes, men store uker skjer for store fotballklubber og dette er en stor uke.

- Når en presterer som en gruppe slik vi gjorde, da forventer du kritikk, ikke minst fra din manager, forklarer Gerrard om 3-1 tapet mot Bolton og hvor Kenny Dalglish stilte spørsmål vedrørende spillernes holdning. – Det er hans jobb og vi må kunne ta det i mot og vise en reaksjon, da slike prestasjoner, som et lag eller individuelt, ikke er godt nok for denne klubben.

- Under Kenny har vi ikke hatt mange slike dager. Dette er trolig den første, som en gruppe. Vi må ta det stående oppe, se oss i speilet og slå hardt tilbake på onsdag i hva som er en enorm kamp. Hvis vi presterer på samme måte mot Manchester City vil det ikke bli noen tur til Wembley.

- Spillerne vet dette selv. De vet hvordan de spiller, svarer kapteinen på spørsmål om dyre spillere som Andy Carroll, Jordan Henderson og Stewart Downing har svart til forventningene. – Hva jeg kan si er at disse spillerne arbeider hardt for å prestere. De gir ikke opp, de har ikke tenkt å kaste inn håndkleet.

- Kanskje trenger de bare litt flaks, noe som går deres vei, og de kan være i gang. Vi vet alle at de tre spillerne som er nevnt er gode spillee.

- Hva vil det bety for meg å lede laget ut på Wembley? Ingen ting, men å løfte trofeet på Wembley vil være en drøm som går i oppfyllelse. Hvis jeg leder laget ut og vi taper, da vil det være et dårlig minne. Å komme til Wembley er et mål, å vinne der er drømmen.