- Supporterne vil elske ham

Brendan Rodgers er storfornøyd med sin første signering, og tror han vil bli en publikumsfavoritt.

Fabio Borini underskrev i dag en langtidskontrakt, etter at Roma og Liverpool sent i går kveld ble enig om en overgangssum på £11 millioner. Brendan Rodgers var meget fornøyd etter å ha sikret seg et av sine overgangsmål.

- Jeg var veldig lysten på å få han her. Fabio passer inn i modellen for hva jeg ønsker å bygge. Ikke bare nå, men for fremtiden, sier Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Han har et stort talent, og er 21 år gammel. Han scorer mål, og lidenskapen, fokuset og konsentrasjonen er en viktig del av spillet hans. Det er mye av hva jeg ønsker av en spiller.

Dette blir tredje gang han jobber med spilleren.

- Jeg har kjent han siden han nettopp hadde fylt 16 år. Vi (Chelsea) hentet han fra Bologna da han var 16, og han utviklet seg utrolig som en ung spiller, som gikk til å spille for førstelaget til Chelsea.

- Det gikk seg ikke til, da han ikke kunne bli enig om kontrakt, men før han forlot dem tok jeg han på lån til Swansea hvor han gjorde et stort, stort inntrykk og virkelig var med å hjelpe oss til å rykke opp den sesongen.

- Han dro til Roma og gjorde det strålende forrige sesong. Jeg tror supporterne vil elske han. Som jeg sa, er han en målscorer, men også en funksjonell spiller som kan spille i flere posisjoner, og en jeg tror kan utvikle seg stort.

- Han er en av de få unge spillerne i den italienske troppen. Jeg tror han over de neste to-tre årene vil utvikle seg, og er sikker på at han vil gjøre det bra for Liverpool.

Borini spilte fire kamper for Chelsea, før han scoret seks mål på tolv kamper i Swansea. Rodgers tror fortiden hans fra engelsk fotball vil gjøre det enklere å finne seg til rette.

- Jeg tror tilvenningen blir mye enklere. Jeg tror han vil føle det er som at han kommer hjem, fordi han var i England som en ung spiller, og fotballen i dette landet passer han. Han er teknisk sterk, er en god avslutter med begge ben, og kan spille sentralt eller på kantene av de tre foran i 4-3-3. Han er rask, og teknisk veldig god.

- Fysisk er han den beste spilleren jeg har jobbet med, når det kommer til fart og styrke. Mentalt er han sterk. Vi har fått en spiller som er på vei opp, og en jeg tror Liverpool vil ha glede av.

- Jeg ønsker ikke å legge unødvendig press på han. Jeg tror han er en som kan ha en innvirkning nå, og en som fremdeles har mye å lære og ting å oppnå i spillet.