- T-skjortene ikke min idé

Kenny Dalglish innrømmer at trøyene Liverpool-spillerne brukte i forkant av bortekampen mot Wigan forrige sesong, ikke var hans plan.

Det vakte forskjellige reaksjoner på balløya da samtlige Liverpool-spillere varmet opp i en t-skjorte med bilde av Luis Suárez foran og «SUAREZ 7» på ryggen i desember i fjor. Den tidligere Liverpool-manageren var også ikledd skjorta før kampen, men røper overfor talkSPORT at han ikke var mesterhjernen bak stuntet.

– Jeg sendte ikke dem ikke ut med t-skjortene. Guttene bestemte det selv. Jeg tror ikke de ville ha gjort det dersom de ikke trodde på eller hadde respekt for ham (Suárez). Det var kanskje ikke det rette å gjøre, men det var ikke jeg som stod bak handlingen.

Skotten var kanskje mannen som støttet sin angrepsspiller mest av alle i media, og begrunnet det med han ville beskytte klubben. Som rød manager la han stor vekt i å stole på Suárez.

– Mange ting er blitt misbrukt eller ikke tolket riktig. Jeg ble oppdratt til å respektere andre og fortelle sannheten, og det jeg trodde stemte overens med virkeligheten, var det jeg fortalte.

Han tror ikke Suárez-saken var avgjørende for at han måtte forlate klubben etter forrige sesong.

– Jeg tror ikke det. Det var opp til dem (FSG, journ. anm). Jeg kan legge meg om kvelden, vel vitende om jeg gjorde mitt beste, og hvis ikke det når forventningene eller planen til eierne, har de det siste ordet.

– Eierne gjorde det de syntes var best. De ønsket å ta en riktig avgjørelse, ellers ville det vært økonomisk selvmord fordi de har investert mye penger i klubben.

I etterkant innrømmer allikevel Dalglish at ting ville blitt håndtert annerledes, dersom alt hadde skjedd igjen.

– Jeg ville gjort ting annerledes. Jeg ville vært mindre hjelpsom og imøtekommende, noe som er trist. Rasisme har ingenting å gjøre i fotball, ikke på noen måte, og FA har et ansvar i å rydde opp. Hvis de ønsker å gjøre det, er de nødt til å gjøre noe med regelverket.