– Tre gode lag

Liverpool-sjefen innser at de røde får hard motstand i Europaligaen, men ser frem til å skrive seg inn i klubbens europeiske historie.

– Det er alltid interessant å se hvilke lag du får, sa Brendan Rodgers til Liverpools offisielle nettsider i ettermiddag.

– Dette er kamper vi kommer til å sette pris på. Liverpools historie består i veldig stor grad av nettopp europeiske kamper, så i tiden mot jul ser vi virkelig frem til utfordringen i å kvalifisere oss til sluttspillet.

– Først og fremst var bare det å kvalifisere oss til gruppespillet et solid steg fremover for vår del. Vi hadde to veldig tøffe runder mot Gomel og Hearts.

– Et britisk cupoppgjør, slik som det mot Hearts, er alltid vanskelig, men vi klarte å karre oss gjennom, og nå er vi i gruppespillet. Vi fikk tre gode lag i gruppen, og ingen av kampene blir enkle.

Luis Suárez ble tungen på vektskålen i gårsdagens returoppgjør mot skotske Hearts da han nettet det viktige 1–1-målet like før slutt, som sørget for at de røde gikk videre med 2–1 sammenlagt. Få minutter tidligere i kampen rotet Pepe Reina inn et skudd fra David Templeton i eget mål.

Manageren forsøkte umiddelbart å få burvokteren, som fyller 30 år i dag, på bedre tanker.

– Jeg fikk en liten prat med Pepe rett etter kampen, og det første jeg gjorde i dag tidlig var å sende ham en gratulasjonsmelding. Han er nok ikke i sitt beste humør etter gårsdagen, men han har vært fantastisk for meg siden jeg kom til klubben.

Sjefen forklarer at slike tabber naturligvis er mest kostbare for målvakter, som ikke kan lene seg på at andre medspillere rydder opp – i motsetning til utespillere. 39-åringen forsikrer om at Pepe er blant de viktigste på laget.

– Han forstår virkelig hva jeg prøver å få til med laget, og bidrar stort på treningsfeltet hver dag.

– Pepe er en fin fyr. Det som er viktig i slike situasjoner, er at han reflekterer rundt hva som gikk galt, og bruker det som motivasjon til å heve seg. Gjort er gjort. Slike ting skjer. Alle gjør feil. Jeg kommer til å gjøre feil, akkurat slik som spillerne, og da er du nødt til å innse hva som ikke gikk som det skulle, reflektere rundt det, og legge det bak deg.