- Treningen går bra

Lucas Leiva opplyser i et intervju med magasinet FourFourTwo at treningsøktene går bra, og at han ikke kjenner noe til lårskaden som holdt ham ute av spill i tre måneder.

- Det går godt. Alt går etter planen. Jeg trener allerede sammen med lagkameratene mine, og om noen uker vil jeg være tilgjengelig for førstelaget igjen. Alt avhenger selvsagt av trenernes mening, men det viktigste nå er at jeg føler meg frisk og rask disse første dagene tilbake på treningsfeltet. Nå handler om det å få fremgang sakte men sikkert, og finne tilbake til rytmen og selvtilliten. Det er ingen grunn til å forhaste seg, sier Lucas.

Brasilianeren har nå hatt to alvorlige skader på relativt kort tid, og han legger ikke skjul på at han har vært langt nede til tider.

- Dette har definitivt vært den tyngste perioden i min karriere. Jeg hadde ikke hatt noen alvorlige skader på fem år i Liverpool, og jeg har spilt nesten 200 kamper. Jeg var også i ferd med å etablere meg på landslaget, men nå er det nesten ett år siden sist jeg var på landslagssamling. Det har vært et tøft år, men jeg har også lært mye. Disse skadene har fått meg til å reflektere over en hel del ting, og jeg har lært en lekse av dette.

- Jeg har lært om livet. Av og til blir du deprimert når du er skadet, men når du ser deg rundt er det så mange mennesker som er verre stilt og som befinner seg i situasjoner de ikke kan gjøre noe med. Så du begynner å sette pris på ting du ikke tenkte over tidligere. Den siste skaden har fått meg til å sette enda større pris på fotballen. En periode i livet jeg vet vil vare i rundt 15 år. Jeg vil forsøke å få mest mulig ut av den perioden, og spille hver dag som om det var den siste.

- Jeg tror folk har høye forventninger til meg når jeg kommer tilbake i spill. Spesielt nå som resultatene ikke har vært bra. Det er normalt. Men jeg er ikke spilleren som vil komme inn på laget igjen og score mål. Ikke engang fansen forventer det. De forventer kanskje ting de ikke ser for øyeblikket i troppen. De tingene jeg gjorde før jeg ble skadet.

- Men nå må jeg bare være fokusert fremover. Målet nå er å ha gode treninger fremover, spille fotball og få kroppen min vant til å konkurrere igjen. Det neste steget blir så å forbedre spillet mitt, men dersom jeg kun fokuserer på egne prestasjoner kan det bli frustrerende. Alle vet at jeg ikke vil spille like bra i min første kamp etter skaden som i den siste før skaden. Jeg var trolig i mitt livs form på det tidspunkt. Jeg vil komme tilbake til det nivået, men det er en lang prosess. Så jeg føler i grunnen ikke noe press, og folk har vært veldig snille og forståelsesfulle med meg i den tiden jeg har gått skadet.

- Når du er skadet tilbringer du faktisk mer tid i klubbens lokaler enn når du er skadefri. Vi trener mindre når vi spiller kamper, fordi kampene kommer så tett og det er mye reising. Så nå som jeg har vært skadet har jeg vært mer på Melwood enn hjemme, noe som gjør det mindre kjedelig å gå skadet. Det er bare så frustrerende å ikke kunne hjelpe laget, og å tilbringe mye mer tid i styrkerommet og svømmebassenget enn ute på banen. Det sliter på deg rent mentalt. Det er først når du begynner med løpetrening at du føler deg som fotballspiller igjen.

FourFourTwo ville også vite hvordan det er å spille under Brendan Rodgers.

- Alle har høye forventninger til hans filosofi, og det er åpenbart at mye har blitt endret. Men ting tar tid. Brendan har en veldig klar filosofi, og uansett hvordan det har gått i de første kampene har han ikke endret på det. Så det gir oss mer tro på fremtiden.

Lucas er god venn med Luis Suarez, og magasinet ville vite hvordan det var for ham når det stormet som verst rundt uruguayaneren i forbindelse med Patrice Evra-episoden.

- Vi prøvde egentlig å unngå det temaet, fordi det var en vanskelig, ubehagelig situasjon, som Luis syntes var utrivelig. Jeg var der for ham dersom han ønsket å snakke om det, lette litt på presset, og fortelle hva som virkelig skjedde. Jeg står ham veldig nær, og jeg vet han er en trivelig person med gode manerer. Nå tilhører det fortiden, og vi må se fremover. Dette var en komplisert sak, og vi må gi ham ro nå.