- Treverket kostet oss dyrt

Glen Johnson mener alle tverrligger- og stangskuddene denne sesongen kostet Liverpool en plass i neste års Champions League.

- Jeg kan ikke huske noe lag i fotballens historie som har truffet treverket så ofte som vi gjorde denne sesongen. Det er små marginer det her er snakk om, uttaler høyrebacken til LFC Magazine.

- Hvor bred er en målstolpe? Trolig bare 3-4 tommer. Dersom ballen hadde truffet et par tommer lenger inn, vill den trolig gått stolpe inn. Når man tenker på alle skuddene vi hadde i treverket denne sesongen, kunne vi fort hatt 15 poeng mer. Dermed ville vi ha vært med i kampen om fjerdeplassen. Men slik er fotballen, og vi kan ikke få forandret på det nå, fortsetter Johnson.

Forsvarsspilleren peker også på alle straffesparkene som de røde misbrukte denne sesongen. Sju av 11 straffespark ble misbrukt. Selv scoret Johnson fra ellevemetersmerket i straffespark-konkurransen i ligacupfinalen mot Cardiff.

- Når vi spilte borte mot Blackburn for noen få uker siden var jeg utvalgt til å ta straffespark om vi fikk det. Jeg ville gladelig ha tatt straffesparkene.

- I forbindelse med Chelsea-kampen på Anfield spøkte jeg med gutta, og sa at jeg skulle ta straffesparket om vi fikk det. Jeg vet ikke hvorfor vi har misbrukt så mange straffespark denne sesongen. Normalt vil en ny mann få slippe til om en spiller bommer på straffe, og denne nye mannen vil da som regel sette inn flere straffespark på rad. Men hver gang vi har byttet straffeskytter så har også den nye straffeskytteren bommet. Straffespark er en del av spillet, og alt kan skje. Selv de beste spillerne i verden bommer på straffespark. Det er ikke enkelt å forklare hvorfor.