- Troppen er tynn

Brendan Rodgers sier til Echo at Liverpool har en av de tynneste troppene i Premier League. Derfor har han blitt tvunget til å satse på ungdommen.

- Vi vet vi er sårbare når det gjelder dybde i troppen. Man kan argumentere for at vi har den tynneste troppen i ligaen. Jeg så noen lag som spilte ligacupen denne uken gjøre sju eller åtte forandrnger på laget, og du ville nesten ikke merke at de hadde byttet ut alle disse spillerne fordi de kunne sette inn like rutinerte spillere, forklarer Rodgers.

- Men vi befinner nå oss engang i denne posisjonen, og det har medført at vi har funnet et par unge talenter gjennom å gi dem en sjanse, fortsetter han.

- Du ønsker selvsagt å plukke poeng jo før jo heller. Jeg ønsker at vi skal plukke de poengene som våre prestasjoner fortjener. Det er vårt fokus, og hva vi ønsker å starte med mot Norwich.

- Jeg ville ha vært veldig bekymret om jeg hadde vært på treningsbanen hver dag og sett spillere som ikke jobbet, ikke kjempet for trøyen, ikke tok til seg metodene mine eller ikke fremsto som en samlet enhet i helgene. Men de siste kampene har gitt meg håp med tanke på fremtiden. Så snart vi får vår første seier, vil det gi oss den ekstra selvtilliten vi trenger sammen med våre gode prestasjoner. Det er bare et spørsmål om tid.

- Klarer vi å henge noenlunde med til januar kan vi styrke stallen og få en bedre andre halvdel av sesongen. Denne klubben ønsker å kjempe i toppen av ligaen.

- Vi kjenner til utfordringen vi står overfor når vi ser hvordan andre klubber investerer i sine lag, og det er minst fem eller seks lag foran oss i så måte, men vi må være positive og sikte så høyt som mulig.

Luis Suarez, Steven Gerrard, Pepe Reina, Glen Johnson, Martin Skrtel og Joe Allen vil være tilbake i Liverpools startoppstilling mot Norwich i dag, etter å ha blitt hvilt i midtuken da B-laget slo West Bromwich. Nuri Sahins imponerende spill på The Hawthorns kan gi ham Jonjo Shelveys plass i startoppstillingen.

Brendan Rodgers mener at også disse karene kan hente inspirasjon fra ligacupseieren over West Bromwich.

- Det første steget er alltid litt vanskeligere. Derfor var seieren over West Bromwich symbolsk. Vi spilte der i begynnelsen av sesongen, mot et nesten identisk West Bromwich-lag, men vi manglet samhandling. Vi ga bort ballen for lett. Vi hadde ikke ballen i laget mesteparten av tiden.

- På onsdag skinte vår karakterstyrke gjennom. Vi jobbet hardt og fikk betalt for det. Jeg har virkelig likt å dele mine ideer med spillerne, og jeg tror de har vært veldig åpne. Det at vi klarer å holde ballen i laget tvinger motstanderen bakover. Som de fleste toppspillere liker de å spille ballen. Men du trenger også styrke i laget, og det har blitt mer tydelig. Det er ikke lenge før vi får betalt for jobben vi har gjort. Jeg håper vi kan slå mer enn ett lag, når vi endelig får den første seieren.

- Målet ved starten av sesongen var å komme så høyt som mulig på tabellen, og jeg har ikke sett noe som gjør at jeg forandrer den målsettingen. Vi trenger litt flaks, litt hell når det gjelder skader og andre ting. Du vet aldri. Det viktigste er at vi viser oss konkurransedyktige og forsetter å kjempe, så får vi se hvor det bringer oss.