- Umulig å utkonkurrere Reina

Martin Hansen forklarer hvorfor han forlot Liverpool. Dansken innså at han ikke hadde mulighet til å utkonkurrere Jose Reina og bli førstevalget mellom stengene hos Anfield-klubben.

I fem år jobbet Martin Hansen med det mål for øyet å bli Liverpools førstevalg mellom stengene. Så innså han at det aldri kom til å skje. 21-åringen valgte derfor å dra hjem til dansk fotball og spill for 1.divisjonsklubben Viborg da han fikk sjansen i januarvinduet.

- På trening de to siste årene har jeg bevist for meg selv at jeg holder nivået. Så jeg har kommet hjem til Danmark med en følelse av at det kan bli mer spill i utlandet senere. Jeg vet jeg er i stand til det, og er fornøyd med meg selv og hva jeg har prestert i England. Situasjonen var bare den at jeg stilte bak en av verdens beste keepere, uttaler Hansen til bold.dk.

- Pepe Reina står også kampene i Carling Cup og FA-cupen. Ingen andre kommer til å slippe til så lenge han er i klubben. Det er helt sikkert. Og han har ikke vært skadet en eneste gang i løpet av de fem årene jeg har vært i Liverpool. Når han har vært småskadet, har han spilt likevel. I min tid i klubben har han gått glipp av tre kamper.

Hansen fikk aldri førstelagskamper for Liverpool, men satt sju kamper på benken mens Roy Hodgson var manager.

- Roy Hodgson satte meg på benken i sju kamper. Da så jeg liksom lys i enden av tunnelen. Men så fikk han sparken, og etter det gikk det feil vei for meg.

- Så lenge Reina er i Liverpool, var det ingen grunn til å kaste bort tiden for meg der. Det finnes massevis av andre klubber som jeg kan bruke energien min på, der jeg kan få komme på banen. Jeg gikk lei av aldri å få sjansen. Når jeg kom hjem fra trening eller kamp tenkte jeg at dette kan jeg gjøre et annet sted.

- Jeg kunne komme hjem etter å ha stått helt fantastisk i mål. Jeg hadde simpelthen prestert vanvittig bra. Men jeg visste at uansett hva jeg gjorde, så ville det ikke skje noe som helst. Til slutt klarte jeg ikke mer. Jeg måtte få en tilværelse med mer realisme og mindre politikk. For i Liverpool setter man ikke en ung keeper i mål, slik man gjør andre steder, eller lar den beste keeperen spille.

- Nå sier jeg ikke at jeg er bedre enn Reina, for det er jeg ikke. Men noen ganger kunne man godt tenke seg å få litt flere muligheter, slik man så at målvakter fikk i andre klubber. Men det er ikke måten Liverpool arbeider på. Det fant jeg ut.

- Jeg skal ikke stå å skvaldre om hvordan jeg har gjort det i England, for det er aldri noen som noensinne vil få høre om det eller se det, med mindre de har stått utenfor Melwood og kikket over muren. Dersom noen hadde gjort det, ville min situasjon kanskje vært en helt annen i dag, avslutter Martin Hansen.