- USA-turen blir viktig

Ian Ayre mener turen til Nord-Amerika er viktig, både sportslig og økonomisk. Han er imponert over fasilitetene klubben får bruke.

Før avreise til Nord-Amerika mandag, pratet Liverpools administrerende direktør med klubbens tv-kanal. På spørsmål om hvor mye han ser frem til turen, forklarer Ayre at alle gleder seg.

- Uansett hvor og når vi reiser utenlands for sesongoppkjøring, handler det først og fremst om fotballen – å forberede spillerne til den kommende sesongen, men det er også en flott mulighet for å gi noe tilbake til supportere i andre land. Vi skal til Nord-Amerika denne gangen, og det gir oss en annerledes mulighet enn tidligere. Fasilitetene der er upåklagelige, markedet for fotball der borte er i vekst, så det er en fin mulighet for Liverpool, som ikke har vært i statene på mange år, og amerikanske supportere som ønsker å se laget med egne øyne.

Brendan Rodgers har allerede kjøpt en ny spiller i Fabio Borini, og manageren får sin første sjanse til å teste ut sine taktiske planer i praksis foran supportere.

- Det viktigste for Brendan og spillerne vil være å innføre hans treningsmetoder, spillemønster, filosofi og stil - som det har vært skrevet så mye om i avisene. Dette vil være en mulighet for å teste alt sammen i praksis. Det blir også gøy for supporterne som er heldige nok til å oppleve glimt av den nye spillestilen, forklarer Ayre.

Klubben skal tilbringe mesteparten av tiden i Nord-Amerika på Harvard University, og Ayre ser frem til å kunne bruke anleggene til det berømte universitetet.

- De har blant annet løpebaner under tak i full størrelse, tre svømmebasseng med OL-standard og flere fasiliteter som er forbløffende gode. Jeg mener å huske at de har plass til hele trettiseks tusen på stadionet der borte også, så i forhold til våre forberedelser, har vi noen fantastiske muligheter der.

Ayre forklarer at det også blir en viktig tur med tanke på det økonomiske for klubben.

- Sponsorer er, naturligvis, en veldig viktig del av våre inntekter, og dette er en mulighet for våre sponsorer til å vise seg frem foran et større publikum.

Forrige sommer fant store deler av sesongoppkjøringen sted i Asia. Ian Ayre tror ikke mye av forberedelsene og gjennomføringen blir annerledes, men at man heller kan forvente litt mer media og ståhei.

- Jeg tror den viktigste forskjellen blir å se på banen, med et nytt lag og en ny filosofi.

- Fansen vil i hvert fall like det. De ser frem til å se den nye manageren og vår nye spiller (Borini), som skrev under for klubben så nylig som fredag.

Se hele intervjuet med Ayre på lfctour.com.