- Vår beste omgang så langt

Brendan Rodgers mener at førsteomgangen i gårsdagens 1-0 seier over Southampton var Liverpools beste omgang denne sesongen rent spillemessig.

- Jeg synes første omgang i går var det beste vi har spilt over en hel omgang. Vi har spilt bra i perioder tidligere også, men ikke systematisk og kontinuerlig over så lang tid, uttaler manageren til Liverpoolfc.com.

- Vi så tankene om pasninger og bevegelser bli satt ut i livet, vi slo pasninger og løp oss fri. Vi bygde spillet bakfra, og forsøkte å trette ut motstanderen ved å la ballen gå, fortsetter Rodgers.

- Jeg ser store fremskritt, og jeg syntes det var morsomt å se laget spille i denne kampen. Måten vi dominerte kampen på var fantastisk. Den eneste skuffelsen var den siste pasningen. Sett bort fra dette, syntes jeg vi var sensasjonelt gode.

- Måten vi beholdt formasjonen på var veldig, veldig bra. Spillerne lot ballen gå, og presset meget godt.

Rodgers mener at Lucas Leivas gjeninntreden på laget hadde mye å si for dette.

- At Lucas er tilbake gir oss muligheten til å benytte to fremskutte midtbanespillere sentralt i banen, og høyere opp på banen, slik at de kan komme inn i feltet, forklarer han.

- Lucas gir oss meget god stabilitet i laget når vi ikke har ballen. Han bryter opp spillet til motstanderen, og er god i overgangsfasen. Han får raskt tak i ballen igjen når vi mister den. Han kjenner spillet, og er i stand til å lese det.

- Lucas går foran som et vidunderlig eksempel for de andre spillerne. Han var gjennom en vanskelig tid her. Jeg vet det, for jeg har snakket mye med ham, og jeg vet at han mange ganger tok til tårene i garderoben i den vanskeligste perioden. Det var så tøft for ham.

- Men han har en indre tro på seg selv. Vinnermentalitet.

- Det som er viktig er at du har folk rundt deg som støtter deg, og jeg er sikker på at han fikk vidunderlig støtte av folk rundt seg i denne første vanskelige perioden, slik at han klarte å kjempe seg videre. Hans egen personlighet gjorde at han vant den kampen. Slik vil det bli for andre spillere her også.

Skåret i gleden for Rodgers er at han nå må klare seg uten toppscorer Luis Suarez i neste ligakamp, mot West Ham i London. Spissen pådro seg sitt femte gule kort for sesongen i går.

- Vi var hele tiden klar over at det ville bli vanskelig for ham å komme seg helt til januar uten flere gule kort, så det er noe jeg har hatt i tankene. Vi har forsøkt andre løsninger, da vi har sett for oss at dette scenarioet kunne oppstå.