- Vi fokuserer kun på å vinne

Stewart Downing er bare opptatt av en ting når Liverpool reiser til Udine for å møte Udinese i Europa League. Det er å vinne kampen, og sikre klubben avansement i turneringen.

Downing har spilt samtlige av Liverpools kamper i Europa League denne sesongen. Nå maner han til 100% kosentrasjon foran morgendagens kamp.

- Vi går til hver eneste kamp med mål om å vinne. Det er hva manageren ønsker at vi skal gjøre både på hjemme- og bortebane. Først og fremst må vi gjøre jobben vår, slik at vi ikke er avhengige av resultatet i den andre kampen. Dersom vi vinner har vi gjort jobben vår, konkluderer 28-åringen i et intervju med Liverpoolfc.com.

- Det vil være skuffende om vi ryker ut av turneringen, for jeg mener vi har spilt bra. Vi får vente og se hva som skjer. Målet er som sagt å vinne.

- Personlig hadde jeg foretrukket å bli holdt løpende orientert om hva som skjer i den andre kampen i gruppa, men jeg er ikke sikker på om manageren foretrekker det. Han ønsker kun at vi skal vinne vår egen kamp først, så får vi se hva som har skjedd i den andre.

Hadde ikke Young Boys utlignet til 2-2 i sluttminuttene på Anfield for to uker siden, hadde Liverpool allerede vært klare for avansement. Downing håper at Liverpool har lært en lekse etter at de tapte for Udinese på Anfield.

- Vi skulle ikke ha vært i den posisjonen vi nå befinner oss i. Mot Udinese hjemme førte vi kampen, men slapp inn noen lettkjøpte mål. På bortebane mot Anzhi spilte vi bra, men slapp inn et billig mål. Vi hadde ikke behøvd å være i denne posisjonen, men vi er det. Det eneste vi kan gjøre nå er å vinne kampen vår i morgen.

- I pausen mot Udinese på hjemmebane sa manageren at vi måtte starte andre omgang bra, for vi hadde utspilt dem før pause. Når du spiller på deg selvtillit slik vi gjorde før pause, kan du fort bli litt for avslappet. Udinese scoret rett fra avspark etter pause. Manageren hadde understreket at vi ikke måtte la dem komme inn i kampen igjen, men vi gjorde det. Det var skuffende. To veldig ulike omganger. Udinese skal ha honnør for at de benyttet sjansen og fikk med seg et resultat de aldri skulle ha fått.

Den Downing frykter aller mest hos Udinese er den 35 år gamle spissen Antonio Di Natale. Han tegnet seg også på scoringslista på Anfield.

- Han er en viktig spiller for dem. Du kunne se på avslutningen hans på Anfield at han er en kvalitetsspiss. Vi ble advart mot ham før kampen. I første omgang nøytraliserte vi ham. Da hadde vi ballen mye. Men toppspillere trenger bare et sekund eller en sjanse, og de slår til, noe han gjorde. Han er en viktig spiller for dem, men vi bør konsentrere oss om hva vi skal gjøre mot dem som lag, og hvordan vi kan utnytte deres svakheter.

Majoriteten av Downings kamper for Liverpool denne sesongen har kommet nettopp i Europa League. Det har også begge hans scoringer gjort.

- Turneringen har vært god. Jeg har gjort et par mål og spilt noen gode kamper. Det er selvsagt hyggelig å spille. Det er i denne turneringen jeg har spilt flesteparten av mine kamper denne sesongen.

- Det hadde vært fint å gå videre, for det kommer en del store lag inn i turneringen fra Champions League. Det ville ha vært en god test for oss. Jeg håper det går slik.

- Flere kamper betyr også flere muligheter for oss spillere til å få spilletid. Dette har vært en fin turnering for oss så langt, om vi ser bort fra ett skuffende resultat. Vi satser på å avansere, slik at vi får testet oss mot noen store lag, for motstanden blir tøffere jo lenger du kommer.

- Vi har stor selvtillit etter noen gode resultater. Vi ser frem mot kampene vi står foran nå, og håper å plukke en god del poeng i julemåneden. Guttene ser frem til de kommende kampene.